Odavno je Novi Beograd odbacio plašt višedecenijske spavaonice i postao jedan od najboljih delova srpske prestonice za komforan život. A gde je takav život, tu su i fantastični restorani u kojima možete provesti kvalitetno vreme, uz vrhunsku hranu, piće, prijatnu atmosferu i dobru zabavu. Bilo da su Vam potrebne moderne, kafanske, tradicionalne, nacionalne ili internacionalne note kojima biste obojili neki poseban dan, restorani Novi Beograd u ponudi imaju sve! Vaše je samo da odaberete onaj koji Vas neće zavesti dobrom reklamom bez pokrića. A pokriće je pod jedan – ukusna hrana.

Zbog toga je Premium Srbija izabrala samo premium za Vas.

Kako smo već pomenuli u tekstu o restoranima u Beogradu, Novi Beograd je “grad u gradu”, poznat po ugostiteljskim objektima koji posetiocima nude potpuno inovativnu kuhinju i najnovije koncepte uživanja u hrani. Što nikako ne isključuje srpsku sarmu, podvarak, pasulj prebranac, rebarca ili sočan roštilj.

Smešteni među blokovima, luksuznim stambenim kompleksima, u šarenilu nekog tržnog centra ili ponosno pored reke, tek odlične restorane je Novi Beograd, kao bisere, razasuo svuda.

U fantastičnim restoranima u Novom Beogradu možete provesti kvalitetno vreme, uz vrhunsku hranu, piće, prijatnu atmosferu i dobru zabavu
Novi Beograd se tolikom brzinom razvija, a razvoj njegove infrastrukture uvek prati i otvaranje novih restorana, pa se nemojte čuditi ako ovu listu TOP restorana Novi Beograd budemo često osvežavali. Zasad Vam preporučujemo TOP 10 restorana u ovom delu grada:

1. Durmitor

Uvek vruća mlada jagnjetina i teletina ispod sača! To je prioritet zbog koga se još od 1993. godine dolazi u restoran “Durmitor”! Ovaj restoran je decenijama simbol za kvalitetnu hranu. Tačno u centru poslovnih dešavanja, administrativnih obaveza i granice Novog Beograda i Zemuna, nalazi se ovaj lokal iz koga, sigurno je, nikada nećete izaći gladni. Jedan od razloga je i taj što su cene i kvalitet hrane apsolutno srazmerni, a porcije ogromne.

Specijalitet kuće je “smočani kačamak”, pravljen prema staroj domaćoj recepturi, a pored najtraženijeg jela i čuvenog bifteka u ulju, na meniju “Durmitora” je uvek i 10 kuvanih, sezonskih jela, kao i legendarne kolenice i pihtije, koje su gosti tražili čak i usred leta. Uz njihovu hranu moraćete da “eksirate” makar jednu rakijicu, pa birajte da li ćete šljivu sa njihovog placa, ili neku od viljamovki, kajsiju, dunju ili možda čašu dobrog domaćeg vina. Šta god da odaberete, neka Vam je prijatno i živeli!

2. Rodizio

Svaki kutak restorana “Rodizio” osmišljen je sa mnogo ideja i smisla, pa ćete se u njemu diviti skulpturama od metala koje se nalaze na zidovima i veoma slikovito prikazuju Rio de Žaneiro, a koje je dizajnirao čuveni umetnik Viktor Kiš. Kombinacijom prirodnih materijala, poput kamena na šanku, poda od terakote i elemenata od drveta, kreiran je jedinstven enterijer restorana u kome ćete moći potpuno da se opustite.

Ovaj restoran nudi novi svet premium ukusa, pa ako ste hedonista u srcu, nećete moći da propustite priliku, a da ne probate, na primer, njihov stek sa 24-oro karatnim zlatom! Ovaj mesni specijalitet, kao i ostale stekove pripremaju “dry-age” procesom – prirodnim zrenjem mesa, koje se čuva u posebnim mikroklimatskim uslovima. Česti gosti ovog restorana su poznati i ličnosti iz džet seta Srbije.

3. Shangrila

U elitnom kineskom restoranu “Shangrila” čeka Vas veliki izbor prvoklasne autentične hrane. A pored dobrih zalogaja, restoran je poseban i po enterijeru koji odiše azijskim luksuzom, u kome nema crvenih kićanki i zmajeva, tako karakterističnih za većinu lokala u kojima se prodaje i služi kineska hrana.

Veoma ljubazni i predusretljivi konobari učiniće sve da Vam prolećne rolnice sa svinjetinom i povrćem ili kukuruzna supa sa belancem, budu još ukusniji. Ponudiće Vam, naravno, i nesvakidašnje specijalitete, poput svinjetine sa bambusom i povrćem, a “Shangrila” je jedno od retkih mesta gde možete probati i autentičnu hrskavu pačetinu. Sve u svemu, u ovom restoranu ćete naići na prijatnu atmosferu i lepu hranu u veličanstvenom dekoru. Probajte!

4. Suvenir

Restoran “Suvenir” jedan je od najlepših splavova na Savskom keju, poznat po domaćoj kuhinji, prijatnom ambijentu, ogromnoj terasi na vodi, čarobnom pogledu i vrhunskoj usluzi. Sve to u pozadini podržava lagana muzika, koja će učiniti da Vam vreme provedeno u ovom restoranu bude baš lepo. Kuhinja im je izvrsna, a ponuda u karti pića vrhunska. Ništa ne preterujemo. Posetite restoran “Suvenir” ako još niste i proverite. Počastite se i kuvanim jelima, poput sarme i prebranca, ali i roštiljom, specijalitetima poput teletine ispod sača ili svinjskih rebara u sosu od đumbira.

“Suvenir” može biti i idealno mesto za sve vrste Vaših proslava, svadbenih veselja, rođendana, krštenja, momačkih i devojačkih večeri. Sigurno je da ćete iz “Suvenira” poneti pregršt samo lepih “suvenira”, ucrtanih u Vašem folderu uspomena.

5. Bela reka

U restoranu “Bela reka” sudarili su se savremeno i tradicionalno, nacionalno i svetsko, i od ovog lokala za vrlo kratko vreme napravili mesto za uživanje o kakvom ste sanjali. Ovde možete doći na prvu jutarnju kafu – onu kada ne želite da Vas iko išta pita, na doručak – možete li da se setite kad ste poslednji put jeli prženice, poparu ili kačamak sa kiselim mlekom i pančetom? Možete izabrati da u “Beloj reci” budete u vreme ručka, pa se “zasladiti” ukusima neke od njihovih čorbi i supa sa domaćim rezancima, i probati specijalitete od mesa koji se tope u ustima. Pa domaće princes krofne, sutlijaš ili orasnice. Plus ljubazni konobari, odlične rakije i vina

Ovde je već bio svaki pošten gastronom. A Vi niste? Pa, šta čekate? Ukusno i prijatno kao kod kuće. I lepše, jer Vas drugi služe. I to srdačni profesionalci.

6. Chez Nik

Restoran “Chez Nik” je relativno noviji lokal, ali se već izborio za poziciju bisera gastronomske ponude u Novom Beogradu. Često se ovde malo pričeka na slobodan sto, ali to nikome ne smeta, jer se ipak na tri sprata možete uživati u kompletnom gastronomskom ugođaju.

“Chez Nik” je lepo mesto za obroke u bilo koje doba dana, a u vreme pauza krcato je poslovnim svetom iz obližnjih banaka i korporacija. Osoblje je veoma srdačno, atmosfera porodična i pet-friendly, a lokal podeljen na pušačke i nepušačke zone. Kažu da je jedan od najboljih sladoleda u Beogradu upravo ovde, pa ne zaboravite da ga probate kad god želite, jer ga ima u svako godišnje doba. “Chez Nik” je čest ambijent koji poslovni ljudi biraju da sa svojim lap-topom dođu i makar na kratko kancelariju zamene atmosferom u kojoj je sigurno lakše i lepše slati poslovne mejlove.

7. Pizza Bar

Oni su nas preko noći naučili da pizza nije samo parče koje se “zgrabi” onako usput, kad smo gladni i jelo koje “gutamo” dok hodamo. Restoran “Pizza bar” je jedinstveno mesto koje je ritual uživanja u ovoj slanoj đakoniji podigao na najviši nivo. Svetski popularan “street food” obrok preselili su u opuštenu oazu u kojoj Beograđani uživaju već godinama, a danas je “Pizza bar” posebna gastro adresa naše prestonice.

Pored pizze – jela po kome se zovu, u ovom restoranu možete probati i odlične paste. Uživaćete u autentičnom ambijentu, koji odiše toplinom, pizze iz peći će Vam zagrejati čula, a u ovom restoranu naći ćete i čuvene crne pice. Šta je to? Ne znamo! Proverite sami, pa nam javite utiske.

8. Kaldi

E, u restoranu “Kaldi” Vas čekaju ukusi celog sveta! Pa ako ste kosmopolita, makar u mašti, svratite u ovaj novobeogradski gastro bar na čašicu razgovora sa prijateljima ili partnerom, ili sami ako želite, neće Vam sigurno biti nelagodno. U atmosferi kao kod pravog domaćina, koju tako prijatnom čine zelenilo, cveće i palme, ušuškan je ovaj lokal usred poslovne zone Novog Beograda. A la carte restoran je moderan, upotpunjen kombinacijom drveta i toplih boja koji dodatno ulepšava vinoteka sa pažljivo odabranim etiketama vina iz celog regiona.

“Kaldi” je mesto prepoznatljivo kao prijatan ambijent za poslovne sastanke, gde gosti mogu da razgovaraju u miru i uživaju u raznovrsnim specijalitetima. Odaberite vreme za doručak, ručak ili večeru, ili samo za neki od jedinstvenih “Kaldi” dezerata, čašu vina ili koktel. Nećete pogrešiti. Obratite pažnju, restoran Kaldi nije pet-friendly.

9. Le Petit Bistro

Od prave, istinski dobre kafe za sve kafopije, do hedonizma i renesanse, kakva im je jedna od krilatica, “Le Petit Bistro” jeste mesto na koje ćete uvek poželeti da se vratite. I još iz ovog restorana poručuju da je čaša dobrog vina uvek tu “da začini lepe trenutke, ili da se u njemu utope oni manje lepi”. Ipak ćete ovde najpre “utopiti” Vaš apetit za odličnom kafom, jer je izbor ogroman, a aparatura za spravljanje ovog napitka savršena. Kad se sve to “izmiksa” sa ambijentom koji je preudoban, detaljima oko kojih se trude, trenucima koje Vam čine veoma prijatnim i gotovo savršenim, s pravom ga zovu “mesto sa dušom”.

Preporuka, svratite ovde na kaficu, dve, tri… Ili pređite na čašu vrhunskog vina ili neko od premium žestokih pića, koja ćete naći u ponudi “Le Petit Bistroa”.

10. Despacito

Restoran “Despacito” je između ostalog, zbog elegantnog enterijera, modernih elemenata i prijatnog osvetljenja, idealan izbor za poslovne sastanke, porodična okupljanja i nezaboravna druženja. Opuštajuću atmosferu upotpunjuje lagana ambijentalna muzika.

Restoran ima privatni, besplatan parking za 50 vozila, koji je, naravno, na raspolaganju gostima. Šteta je ne sesti u njihovu divnu baštu prepunu zelenila i cveća, elegancije i udobnosti. Smestite se udobno i probajte neki od “Despacito” specijaliteta – prvoklasnu morsku ribu, kvalitetan stek ili pak pastu, koju sami proizvode. U njihovom jelovniku naći ćete i veliki broj predjela, salata, rižota, slatkiša, kao i posebna vegetarijanska jela. Uz neko prvoklasno vino, ugođaj kakav se ne zaboravlja!

11. Radnički

Nacionalni restoran “Radnički” za mnoge je tačka koju nikako ne zaobilaze kada su u Novom Beogradu. U ovom restoranu su tako dobro spojeni tradicionalni i inovativni pristup, kako u ukusnim kulinarskim specijalitetima, tako i u ambijentu, jer posebnu pažnju poklanjaju detaljima.

U “Radničkom” se sve vrti oko toga da stare, domaćinske vrednosti prilagode kosmopolitskom načinu života. I to im odlično polazi za rukom. Ovde i usred zime možete uživati u predivnoj natkrivenoj bašti, ali i u zatvorenom delu, kome cigla i drvo daju veoma prijatan ambijent. Ne zna se da li je bolje da ovde doručkujete, ručate ili večerate. Toliko je odličnih jela, da se i najzahtevniji gastronom nađe u dilemi – šta poručiti? Zato je tu uvek ljubazno i profesionalno osoblje restorana da Vam preporuči najbolje tog dana. A Vi ćete onda doći opet. I opet. I opet.

12. Buena Vida

Želite ukus Meksika na svojim nepcima i jedno opasno dobro gastronomsko putovanje u ovu živopisnu zemlju, a da i ne mrdnete iz Beograda? Ili dah restorana poput onih u Njujorku? Onda je restoran “Buena Vida” pravo mesto za Vas. Restoran iz grupacije “Ambar Toro”, nekada mala fabrika ukusa, je spektakularan, a hrana u njemu vrhunska!

Tokom Vašeg boravka u ovom lokalu, ljubazno osoblje če Vam servirati jela jedno za drugim, prilagođavajući ih Vašem ukusu i očekivanjima. Za Vaš sto stiže neograničen broj malih tanjira, bilo da ste ovde došli na intimni ručak, večeru, da ste rezervisali mesta za uživanje sa malo većom grupom ljudi ili proslavu nekog Vama dragog dana. I posebna informacija za dame, spremite se, jer je četvrtak u ovom restoranu specijalno mesto za vas! “Ladies night” počinje u 20h i svaka dama dobija jedno piće na poklon.