Kategorija: Venčanja

VENČANJA - Tradicionalno i moderno DA…

Prostor ✓
Muzika ✓
Zvanice ✓

Venčanje može da počne!

Svi se u našoj zemlji odvajkada raduju veselju. Ali su posebna ona kad nam se venčava neko drag od prijatelja ili rodbine. Tada se i zvanice vesele sa mladencima. Dele njihovo uzbuđenje, euforiju, radost, ali i stres i tremu koje zna da donese priprema za - venčanje ili svadbu.

Restorani za svadbe - odabir najbolje lokacije za svadbu

Poslednjih godina, bar kada su gradska područja u pitanju trend je da se svadbe i venčanja održavaju na nekim drugačijim lokacijama i neobičnim mestima. Nismo baš bili svedoci venčanja i svadbe u Pionirskom parku, ali bilo ih je u Botaničkoj bašti u Beogradu ili na nekom lepom proplanku uz obale reka. Takva vrsta organizacije venčanje podrazumeva veliku logistiku, često i više novca, ali ako su mladenci tako želeli i zamisli dan u kojem će se jednom drugom obećati zauvek pustimo ih onda da rade onako kako žele.

Ali svakako kod nas postoji izuzetno veliki broj ozbiljnih, specijalizovanih restorana ili event centara koji organizuju i venčanja i druge grupne proslave svakoga dana i koji vode računa o svakom detalju, kako bi se želje organizatora i međusobni dogovor sproveli u delo, u potpunosti bez briga i stresa.

Naravno, i samo u ovom segmentu razlikuje se toliko mnogo elemenata koji dolaze u razmatranje za one sa istančanim osećajem za detalje. Od ponude hrane, do kapaciteta restorana, preko organizacije osoblja, pa do udobnosti stolica. Ipak će biti i onih koji nisu u kondiciji da đuskaju ceo dan ili pak vole da posmatraju druge dok se vesele i komentarišu sigurne i ne tako sigurne plesne korake.  

Mnogo je elemenata na koje treba obratiti pažnju prilikom planiranja venčanja, od samog odabira restorana, preko muzike, fotografa, pozivnica, venčanice, odela, šminke, spisak je preozbiljan i onima koji su u svakodnevnom životu vrlo dobri u organizaciji

Organizacija venčanja

Kako smo već spomenuli, mnogo je elemenata na koje treba obratiti pažnju već pri odabiru restorana za venčanje, a kada krenemo da razmišljamo o drugim stvarima, tek tu spisak činilaca počinje da izgleda preozbiljno i onima koji su u svakodnevnom životu vrlo dobri u organizaciji.

Kako je vreme u kojem živimo brzo i nekako vremena ima sve manje, mnogi parovi odlučuju se da im kada je u pitanju organizacija venčanja pomognu profesionalci. Organizatori venčanja na sebe preuzimaju veliku i zahtevnu obavezu da svojim klijentima obezbede bezbrižne trenutke, pre, u toku i nakon venčanja, a za taj rad adekvatno su plaćeni. Osnovne ideje potiču od samih mladenaca, neke da se nadograde, i da se nađu kompromisna rešenja kako bi svi bili zadovoljni i nasmejani za dan od kojeg sudbinu kroje sa svojom drugom polovinom.

Do pre nekoliko decenija tu ulogu su u tradicionalnom društvu kod nas delili roditelji budućih supružnika, stari svat ili čauš. U današnje vreme postoji pomirenje između tradicije i modernog, pa se za venčanja angažuju agencije za organizaciju venčanja koje čak organizuju i kurseve za organizatore venčanja, što dovoljno govori o tome koliko je u današnje vreme zahtevno ispratiti i sprovesti u delo sve zamisli mladenaca, te da osoba koja je za to zadužena zaista mora biti i pravilno obučena.

Evo i detaljnijeg vodiča za organizaciju venčanja na našem sajtu, pa pročitajte na šta sve treba obratiti pažnju. - “Organizacija venčanja - Na šta sve treba da obratite pažnju?”

Šta još podrazumeva organizacija venčanja?

Kada smo već započeli priču sa restoranima za svadbe i spomenuli udobnost stolica, hajde da nastavimo sa vizuelnim momentom prostora u kojem se organizuje venčanje.

Naravno osim grubog izgleda odabranog objekta, veoma je važno i kako i koliko je moguće prilagoditi enterijer objekta afinitetima, pre svega damama koje prave svoje svadbeno veselje, jer da se ne lažemo, dekoracija sale za venčanje je najčešće segment gde se mladoženje apsolutno ne mešaju.

Dekoracija venčanja

Od cveća, preko slatkog keteringa, sada već čuvenih “slatkih stolova”, saletli, zatim čestitki, poklona za goste, bedževa, umesto nekada podrazumevanog ruzmarina na grudima gostiju, pa sve do ikebana, prekrivača za stolice i posebno osmišljenih dekoracija stolova, pa sve do dekoracije venčanja na otvorenom gde profesionalni dekorateri uspevaju da ujedine elemente iz prirode sa svim onim predmetima koji su jednostavno neophodni da se tu nađu prilikom održavanja svadbene proslave.

Poslednjih godina trend je i da se na vikend iznajme velelepne kuće sa divnim dvorištem u kojem se može održati svadbeno veselje za manji krug ljudi, gde dekoracija i prirodni stil mogu svakog gosta navesti da poželi da postane profesionalni fotograf i da zabeleži najlepšu fotku u takvom ambijentu. Ali tu su upravo i profesionalni fotografi koji su fotografisanje venčanja izučili do najsitnih detalja i već znaju na koji način da prate situaciju i obraduju svakog gosta, ali i sebe fotografijom na kojoj je zabeležen neki izuzetan osmeh, pogled ili jednostavno savršeno dekorisan detalj.

Slične priče...

Loading

Fotografisanje venčanja 

Već je jasno da u današnje vreme fotografisanje venčanja nije baš lak posao. Govorimo naravno o premium uslugama fotografa koji konstantno ulažu u svoju opremu i edukaciju, ali pored toga imaju i zadatak da isprate sve, danas toliko dostupne, ideje i trendove koji su nam svima na dohvat ruke usled upotrebe interneta i društvenih mreža koje su bazirane upravo na vrhunskim, idejama i sprovođenju tih ideja na fotografije koje se pamte.

Naravno, svi znamo da i dalje gajimo običaj fotografisanja sa svim gostima na svadbi i da tu ne možemo baš do kraja da utičemo na kompoziciju svake fotografije, ali ozbiljni fotografi za venčanja znaju da se pripreme, organizuju i izvuku maksimum i iz takvih postavki. Od samih fotoaparata, preko opreme za osvetljenje pa do opreme za izradu fotografija, sve ima svoju ulogu i udeo u kvalitetu fotografije. Ali opet se vraćamo na ispravan odabir fotografa za venčanje koji će svojim znanjem, maštovitošću pa ponekad i akrobacijom pronaći pravi ugao za idealnu fotku.

Poslednjih godina trend je da se na vikend iznajme velelepne kuće sa divnim dvorištem u kojem se može održati svadbeno veselje, gde dekoracija i prirodni stil mogu svakog gosta navesti da poželi da postane profesionalni fotograf i u takvom ambijentu zabeleži najlepšu fotku

brakovase u proseku zaključi godišnje u srbiji

godineje u proseku star
mladoženja u srbiji

venčanjamesečno se realizuje u nekom od većih
gradova srbije, poput beograda i novog sada

broj godinamlade u srbiji
prema proseku

Haljina, frizura, cipele, odelo – Uh!

Ne vredi da razmišljamo o tome kakvu će inspiraciju imati fotograf, ako nismo zadovoljni kako nam stoji sve o čemu smo toliko razmišljali i planirali za ovaj dan, pa sada skrivamo osmeh ili se preispitujemo kada je vreme da promenimo obuću.

Definitivno je veoma važno da se najpre mladenci osećaju rasterećeno u toku čitavog dana jer se ne treba zanemariti ni činjenica da svadbe kod nas znaju da potraju i od pre podneva, pa do nešto iza ponoći. Treba razmišljati i o udobnosti ali ipak je svakoj devojci veoma važno kako se oseća u odabranoj venčanici, sa idealnom frizurom i šminkom. Dok se momcima savetuje da nađu balans između lepe i udobne cipele, jer će ukoliko sve krene veselo i podijum se brzo popuni, morati i on da se pridruži koliko god ga cipele žuljale.

A nije u redu da prvi napusti igru, jer zapamtite, u ovom danu energiju nose ljudi zbog kojih su svi drugi tu i najbolji provod u životu će se desiti ukoliko oni budu opušteni i zaista uživali sa dragim ljudima koje su pozvali.

Naravno, pomoći će i dobar bend za svadbu koji zaista ume da prepozna afinitete i emocije gostiju, ispoštuje dogovore sa mladencima i bez problema funkcioniše po agendi koju zajedno sprovode sa profesionalnim organizatorom venčanja, fotografom i osobljem restorana. 

Granice se pomeraju, a svako doba nosi neku svoju osobenost. Ipak, podvlačimo, najvažnije na svakom od venčanja je radost, osmeh, sreća i zadovoljstvo onih koji će tog dana odlučiti da jednom drugom kažu DA.

Sve zanimljivosti vezane za venčanja...

Etno venčanice

Etno venčanice su odraz tradicije i kuluture jednog naroda, a povratak venčanim haljinama sa etno motivima možda govori i o tome da smo svesni činjenice da bez očuvanja prošlosti nema ni dobre budućnosti.

Opširnije
Loading
  • Intervju
  • Zanimljivosti
  • Leksikon