Moderno, ali već kultno mesto, odnosno kvart u Beogradu, oko koga se odličan provod “vrti” već godinama, svakako je Beton Hala. Smeštena na promenadi, na desnoj obali reke Save, predivno je šetalište preko dana, mesto gde se možete odmoriti uz neku kaficu ili koktel, sa odmarajućim širokim pogledom na Novi Beograd, a uveče postaje centar fantastičnog provoda u srpskoj prestonici.

Iako se nalazi u samom centru grada, zvanična adresa joj je Karađorđeva 2-4, olakšavajuća okolnost je što ovde možete doći autom, bez traženja parkinga duže nego što ćete ostati u nekom od restorana. Parkiralište “Donji Grad” smešteno je na krovu i zaleđini Beton Hale, na kome ima 389 mesta, od kojih je sedam namenjeno vozilima invalida, a u samom parkiralištu nalazi se i lift. 

Beton Hala je postala sinonim modernog provoda u Beogradu, mesto na koje se rado dolazi na poslovni sastanak, intimni ručak ili u izlazak sa društvom 

Beton Halu su Beograđani odmah prozvali Moderna Skadarlija, o kojoj smo već pisali, a čitavo mesto nastalo je krajem tridesetih godina, gradila se od 1936. do 1939. godine, kao Carinski magacinski prostor.

Čitav taj “potez” tada je bio bez komercijalne upotrebe i svih današnjih prelepih lokala – restorana i klubova, koji su godinama svetla tačka gastronomije Beograda, noćnog života, ali i turistička atrakcija čija popularnost raste iz dana u dan

Na samom početku, u Beton Hali se nalazilo pet kranova, od kojih je sačuvan samo jedan kao kulturno dobro.

Beton Hala – Restorani

 

Beton Hala je postala sinonim modernog provoda u Beogradu, mesto na koje se rado dolazi na poslovni sastanak, intimni ručak ili u izlazak sa društvom, što zbog odlične, pozitivne energije, što zbog izuzetnih i zanimljivih koncepata lokala. 

Brojni su razlozi zbog kojih biste trebali da prošetate Beton Halom, pokažete lepu stranu Beograda Vašim prijateljima iz zemlje ili iz inostranstva, i pored brojnih klubova, uživate zajedno sa njima i u nekom od devet elegantnih, raznovrsnih i živopisnih restorana na savskoj promenadi. 

Restorani u Beton Hali su raj za svakog ozbiljnog gastronoma, ali i hedonistu, koji će, sve i da je najizbirljiviji, ovde sigurno pronaći dašak svog raja. 

Restoran Temperament

 

Na veoma atraktivnoj lokaciji, koja pruža magičan pogled, smešten je restoran “Temperament”. Ovaj mali raj za hedoniste, koji pokušava (i uspeva) da prenese temperament ljubavi prema Beogradu, smešten je odmah ispod Kalemegdana. Ono što restoran “Temperament” izdvaja od ostalih prestoničkih lokala je specifičan ambijent koji ostavlja bez daha. 

Industrijski enterijer u kombinaciji sa drvetom je odlična kombinacija, uz biljke i zelenilo koje vise sa plafona i daju pravu čar ovom mestu. U “Temperamentu” Vas čekaju tradicionalni specijaliteti, raznovrsna hladna i topla predjela, sirevi, čorbe, potaži, salate. Tu su premium sušena mesa i sirevi. Preporučujemo da probate obrok salatu od hobotnice, slasnu teletinu ili jagnjetinu ispod sača, ali svratite nekad tamo i na roštilj na ćumuru. Tu su i poslastice, da zasladite obrok ili dan: lešnik sufle, knedla čokolada lešnik, baklava sa pistaćima. Ukus upotpunite najkvalitetnijim vinima, domaćih i stranih etiketa. I u ovom restoranu, kao i u većini smeštenih u Beton Halu, čeka Vas “živa” muzika, koja će svakako doprineti dobroj atmosferi. 

Brojni su razlozi zbog kojih biste trebali da prošetate Beton Halom, pokažete lepu stranu Beograda Vašim prijateljima iz zemlje ili iz inostranstva, i uživate zajedno sa njima

Restoran Druga Piazza

U aprilu će restoran “Druga Piazza” proslaviti 7. rođendan. Otvoren je na temeljima filozofije prvog restorana “La Piazza”, smeštenom na Vračaru, a baziran je na italijanskoj kuhinji. Odavde nemojte slučajno da odete, a da niste probali njihovu jedinstvenu pizzu, koja se peče u peći na drva. I nije samo u peći na drva tajna njihovih preukusnih obroka. Meso se priprema u specijalnoj peći na ćumur, a u ponudi restorana “Druga Piazza” naći ćete pažljivo birane komade govedine, svinjetine, jagnjetine, preukusne pršute… Sve to u veoma modernom i komfornom ambijentu.

Restoran “Druga Piazza” odličan je za porodični ili poslovni ručak, za druženja ili za romantičnu večeru u dvoje. U ovaj lokal možete svratiti samo na kafu, uz neko piće iz njihove bogate ponude i predivan pogled na reku. Usluga je dobra i brza, a osoblje restorana je profesionalno i veoma ljubazno.

Sakura restoran

 

Kada tradicionalnu azijsku kuhinju spojite sa elementima srpskog šarma dobićete “Sakura” restoran, koji će Vam u srcu Beograda, obezbediti sigurno uživanje. Ovde se podjednako dobro provode i domaći i strani gosti. Ako dosad niste, ovde svakako probajte tradicionalnu i neformalnu hranu i različite ukuse od Japana, preko Vijetnama, pa sve do Kine

Veliki izbor raznih specijaliteta od mesa, ribe, morskih plodova i povrća sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnim. Naprotiv. Da se sladokusci ne zabrinu, u “Sakura” restoranu ima raznih poslastica i za njih. Nekako se logično nameće činjenica da ćete u ovom lokalu naći veliki izbor sakea, kao i sake koktela, što Beograđanima i svim ljudima avanturističkog duha koji posete ovaj restoranu pružaju jedinstvenu priliku da probaju nešto novo. U okviru restorana “Sakura” nalazi se i  lounge bar za malu pauzu pre jela ali i za brzu večeru, do kasno u noć. U njihovom vinskom podrumu nalazi se 1.500 boca i 10 različitih vrsta vina. Pristojno i uslužno osoblje pomoćiće Vam da ne zaboravite boravak u “Sakura” restoranu, što je u prevodu, „Tresnjin cvet“. Dovoljno egzotično, zar ne?

Restoran Lavash

 

Café restoran “Lavash” nalazi se među prvim lokalima u Beton Hali, i u ovaj uzavreli deo grada donosi duh orijenta, jer ćete u njemu naći spoj Balkana i Bliskog Istoka, koji se pre svega odnosi na perfektan gastronomski užitak, ali i na muziku, koja je ovde sasvim posebna

Ako ste se pitali šta zapravo znači “eksplozija ukusa koja ostavlja bez teksta”, saznaćete u restoranu “Lavash”, dok budete uživali u enterijeru toplih boja i zanimljivog dizajna, u kome se prepliću retro svetla, moderna biblioteka i dosta toga što je na “prvu loptu” nezamislivo spojiti. Gde je bogata gastro ponuda, tu je i veliki izbor najfinijih fina iz celog sveta, ali i piva koja su “Lavashu” specijalnost, jer u ponudi uvek imaju neku vrstu koju dosad ni čuvene pivopije nisu probale. Osoblje restorana je ljubazno i veoma srdačno će Vam preporučiti neko zanimljivo jelo, čak Vam ispričati i kako je nastalo. A do kasnih večernjih sati, ovaj restoran će Vam ponuditi mnogo više od balkanskih melodija, sve to uz neke od najboljih koktela i egzotičnih ukusa nargile. Za mnoge ljude koji su ga posetili, restoran “Lavash” je, kažu, pravi dragulj Beton hale.   

Cantina de Frida

 

Luksuzni deo Beton Hale nudi Vam isti takav restoran – “Cantina de Frida”, koji vrca od strasti svojstvene čuvenoj meksičkoj slikarki Fride Kalo, kojoj je posvećen i po kojoj je i dobio ime. Godinama je ovaj restoran apsolutni favorit noćnog života u srpskoj prestonici. Pogodan je i za veće grupe, ali i za izlazak u dvoje. Pa ako odete do njega sasvim slučajno i sami, naići ćete na otvorene i srdačne ljude, pune lepe energije i spremnih za druženje. Ukoliko ste raspoloženi za neki egzotičan obrok, ovde će Vas dočekati ukusi Španije, Argentine, Meksika, ali i Mediterana koji čine fuziju neverovatnih ukusa. Zato ne čudi što je ovaj restoran prvi izbor pravih hedonista, ali i poslovnih ljudi, koji ovde često organizuju i korporativne proslave.

Restoran “Cantina de Frida” dostupan je i za intimne privatne i koktel proslave, ali za to Vam je potrebno da krenete u dogovore nekoliko meseci ranije. Sastavljen od dve celine, restoranskog dela i dela sa barom i svirkama svake večeri, u “Fridi” se đuska i uživa do kasno u noć. 

Restoran Ambar

 

Poznat po tome što se nalazi u velikom lancu restorana, od kojih je najpoznatiji onaj u Vašingtonu, “Ambar” je i u Beton Hali našao mesto koje mu pripada. Restoran “Ambar” u ovom delu Beograda, poznat je, i to ponosno akcentuju, po kuhinju Balkana, koju su usavršavali godinama.

U “Ambaru” uvek ističu gostoprimstvo u tradicionalnom balkanskom stilu i energiju Balkana, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim i zbog koje se svaki gost oseća kao da je u sopstvenom domu. Zbog toga ga i većina posetilaca svrstava među grupu restorana sa najljubaznijim osobljem. Bogatu balkansku kuhinju lepo ćete oplemeniti nekim od tradicionalnih pića, a na prvom mestu najpoznatijim srpskim brendom – rakijom. I, ne brinite, neće Vam konačni račun na kraju pokvariti ukusan obrok i kompletan užitak, jer su cene, kako to vole da kažu u ovom restoranu – prijateljske. Proverite!

Restorani u Beton Hali su raj za svakog ozbiljnog gastronoma, ali i hedonistu, koji će, sve i da je najizbirljiviji, ovde sigurno pronaći dašak svog raja 

Restoran Toro Latin

 

Latinoamerički ukusi servirani na “malim tanjirima”. To je koncept ovog elegantnog restorana, koji je Ričard Sandoval, poznati svetski kuvar i vlasnik lanca restorana “Toro Latin” u svetskim metropolama, otvorio i u Srbiji, odnosno u Beton Hali.

Restoran u Beogradu zove se “Toro Latin Gastrobar” i konceptualno liči na restoran “Toro Toro” u Dubaiju, a gosti mogu u malim porcijama da probaju različite ukuse moderne kuhinje. Naravno, i u “Toro Latin Gastrobaru”, poput ostalih restorana ovog poznatog Meksikanca, latinoamerička kuhinja prilagođena internacionalnim standardima. Obavezna je destinacija ukoliko želite da probate nešto novo i zanimljivo koncipirano. U ponudi se nalaze gvakamole, španski kroketi, autentična empanada i naćosi, Toro salata, jela spremljena u voku i na roštilju, uz izbor dezerta i koktela. Uživajte!

Restoran Lafayette

 

Čim pričamo o restoranima u Beton Hali, pričamo i o odličnom noćnom provodu u njima, ali u jednom od najmlađih restorana na ovoj “štrafti” – restoran “Lafayette”, otvorenom decembra 2019. godine, odvija se sasvim nova dimenzija zabave. Ovaj restoran je, otvaranjem svojih vrata za sve Beograđane, ali i goste Beograda, otvorio prolaz u svet kabarea

U restoranu “Lafayette” ćete svakog vikenda uživati u sjajnim kabare predstavama, odličnim penušavim vinima, premijum rakijama, ali i sjajnim specijalitetima francuske kuhinje. Prepustite se fascinantnom provodu uz očaravajuću rasvetu i sjajnoj gastro ponudi, u kojoj možete pronaći preukusan spoj francuskih jela sa savremenim azijskim ukusima, i sve to uz najfinija vina i veliki izbor koktela. “Lafayette” pleni perfektnim enterijerom i luksuzom. Za sjajnu kabare predstavu u “Lafayette”-u su zaduženi poznati koreografi sa talentovanim umetnicima koji će atmosferu podići na nivo usijanja. Odmah posle predstave, fantastičnu muziku za Vas puštaju di-džejevi. I tako sve do ranih jutarnjih časova.

p.s. Dress code je obavezan u klubu “Lafayette”, a podrazumeva elegant & chic odeću.

 

modernihživopisnih i odličnih restorana nalazi se u Beton Hali

mestaod kojih je 7 namenjeno vozilima invalida, ima parkiralište na krovu Beton Hale

završenaizgradnja Beton Hale, tada Carinskog magacinskog prostora

Restoran Baraka

Možda je prva informacija koju bi trebalo da znate kad je restoran “Baraka” u pitanju ta da ukoliko želite da se provedete u njoj, mesto biste morali da rezervišete i do nedelju dana unapred, bez obzira na to što je nedavno ovaj restoran renoviran i prostor mu je duplo proširen, pa ćete čuti u šali da ovaj restoran zovu i “Baraka na kvadrat”.

Zbog dobrog provoda, odlične muzike i sjajne atmosfere, svrstavaju ga često u top tri restorana u Beogradu, uopšte. Inače, restoran “Baraka” se nalazi odmah preko puta Beton Hale, ali s obzirom na lokaciju i adresu u Karađorđevoj ulici, kao i zbog popularnosti ovog lokala, ipak je svrstan u restorane Beton Hale. Svakog vikenda ovde je provod rezervisan uz pop, rok, ali i po malo popularne narodne muzike, uz sjajne izvođače kao što su “Magla bend”, Vesko Vučković, Oliver Stoiljković, “Muzička Mašina”, “Sedativ bend” i mnoge druge. Pored dobre muzike i odličnog provoda, restoran “Baraka” nudi i sjajne kulinarske specijalitete koji možete konzumirati do kasno u noć.