Srbija nema more, ali ima predivne reke, jezera i akva parkove – mesta na kojima možete uživati čitavog leta i uvek kada vreme to dozvoljava. Neka od njih su fantastična da se na njima provede vikend, neka možete posetiti u jednodnevnom izletu, na neka možete svratiti na kafu, a negde možete uživati i u celokupnom odmoru, zašto da ne? Akva parkovi u Srbiji su iz godine u godinu sve popularnija mesta za decu, ali i odrasle. Ukupno ih u našoj zemlji ima 13, gotovo da nema kraja u kom ćete se naći, a da ne možete da ”skoknete” na “bućkanje” u neki obližnji akva park. Ima ih svuda – od Apatina, preko Beograda, Aranđelovca i Jagodine, do Sokobanje i Leskovca.

Akva parkovi u Srbiji će Vam doneti zagarantovanu zabavu, kupanje, sunčanje. U svakom od njih možete nešto pojesti i popiti, a neki akva parkovi, osim otvorenih bazena, u ponudi  imaju i velnes centre i druge mogućnosti za zabavu gostiju.

Premium Srbija Vam donosi spisak akva parkova koje, ako niste dosad, obavezno obiđite. Nikad se ne zna, možda neki od njih postanu Vaša stalna adresa u ovim vrelim, letnjim danima.

Akva parkovi u Srbiji su, uz reke i jezera, iz godine u godinu sve popularnija mesta za odlazak na rashlađivanje tokom vrelih letnjih dana

Među najpopularnijim akva parkovima u Srbiji izdvajaju se akva park u Jagodini i Petrolend u Bačkom Petrovcu, koji spadaju u najveće u našoj zemlji, pa samim tim i u najposećenije. Oba imaju impresivnu i bogatu turističku ponudu i oba predstavljaju odlična mesta za porodični odmor, prepuna zanimljivih i zabavnih aktivnosti na vodi.

akva parkovaima u Srbiji

izgrađenakva park u Apatinu na oko 3,500 kvadratnih metara, tada najveći na Balkanu

kvadratnih metara je impresivna površina na koju je smešten akva park Jagodina

1. Akva park Jagodina (Jagodina)

Akva park koji se nalazi u Jagodini godinama je mesto nezaboravnog provoda, relaksacije i odmora. Veliki broj gostiju se uvek rado ovde vraća kako bi ponovo uživali u čarima i atrakcijama jednog od najpoznatijih akva parkova u našoj zemlji. Smešten u najlepšem delu grada, na impresivnoj površini od 50 000 kvadratnih metara, akva park Jagodina ima 9 prostranih bazena, prilagođenih različitim uzrastima i potrebama, olimpijski bazen na kome se održavaju takmičenja, bazene sa toboganima, pečurkama i sličnim spravama za najmlađe, gde dubina ne prelazi 50 cm. Tu su i sportski tereni za mali fudbal, odbojku, košarku, stoni tenis, restorani i nekoliko kafića, kao i igralište za decu. Uveče, kada plivanje i akrobacije na vodi utihnu, ovde se organizuju razne manifestacije: koncerti lokalnih umetnika, bioskopske projekcije pa i izbor za mis. U okviru Akva parka u Jagodini se nalazi i 1.200 parking mesta, što je veliki plus za sve koji dolaze sopstvenim prevozom.

2. Akva park Petroland (Bački Petrovac)

U okviru ovog kompleksa, koji se prostire na 20 ha, vodene zabavne atrakcije sa većim i manjim toboganima su smeštene na površini od oko 8 ha. Ovde možete pronaći sve: od bazena sa talasima, preko bazena za relaksaciju sve do brzaka, gde se možete spustiti čamcima, i dečijeg raja sa kulama i neverovatno zabavnim atrakcijama za najmlađe. U akva parku Petroland nalazi se najveći dečiji vodeni zamak i 3 kule sa toboganima, 6 bazena, 8 tobogana, 5 igrališta, 4 plaže.  Pored tobogana raznih veličina, u čijem spustu mogu da uživaju i deca i odrasli, ovde možete doživeti i pravu avanturu u adrenalin parku, sa 40 prepreka raspoređenih na tri nivoa. Tereni za odbojku, fudbal na pesku i travi, košarku, kao i teretana na otvorenom su neki od dodatnih sadržaja koje možete koristiti. Naravno, tu je i širok spektar ugostiteljske ponude i ostalih pratećih usluga. Jednostavno, ovo je mesto gde ćete i makar jedan dan iskoristiti za maksimalno uživanje i relaksaciju.

Mlavske terme u banji Ždrelo je jedini akva park u Srbiji koji radi tokom cele godine, a nalazi se blizu Petrovcu na Mlavi

3. Akva park Hollywoodland (Beograd)

Prvi akva park koji je otvoren u glavnom gradu Srbije – Hollywoodland, nalazi se na Ledinama i nudi brojne različite sadržaje, zbog kojih se možete osećati posebno i koji će Vam pružiti sasvim drugačije i nezaboravno iskustvo. U Hollywoodland-u postoje otvoreni i zatvoreni deo bazena, bazen sa hidro-masažnim sistemima, bazen za decu, tobogani, đakuzi kada, relaks i fitness centar, aqua restoran sa bogatim menijem,velika sauna, tursko kupatilo kao, kutak za proslavu rođendana… Otvoreni deo bazena ima oblik slova H i okružen je suncobranima i nizom udobnih ležaljki. Pored toga, ovde se nalazi i jedan manji bazen sa 3 tobogana kao i atraktivan sistem za zabavu namenjen najmlađima. Akva park Hollywoodland je upravo mesto gde mališani najviše uživaju u svim vodenim atrakcijama i mesto gde stvaraju neke od najlepših i najdražih uspomena iz detinjstva. U okviru ovog kompleksa za sve posetioce dostupan je i parking.

4. Akva park Vidik (Lazarevac)

U Lazarevcu je 2015. godine otvoren fantastičan akva park Vidik, koji je smešten na prelepom vidikovcu, mesto sa kog se pruža veličanstven pogled na grad Lazarevac. Ovaj akva park poseduje sve što vam treba za pravi odmor i zabavu na vodi. A možete se samo smestiti u udoban i odličan kafić koji se nalazi u sklopu akva parka, ispijati osvežavajuća pića i uživati u koktelima. U akva parku Vidik posetioci se mogu zabaviti u 7 velikih bazena, 8 đakuzi kada, odličnom spa centru, parnom kupatilu, salonu za masaže… Vidik je bogato opremljen i veoma lepo uređen akva park, koji se nalazi u sklopu popularnog i prestižnog hotela, kapaciteta od 30 soba, sa odličnim restoranom i uslugom. Po dolasku odmah možete, bez naknade, da iznajmite ležaljku i veliki suncobran. A onda da se prepustite uživanju i isprobavanju zabavnih sprava na bazenima. Bilo da se odlučite na tobogane ili đakuzi kade, sigurni smo da ćete u potpunosti uživati. A vodena zabava će Vam makar na nekoliko sati ublažiti vrućine i doneti lepu relaksaciju.

5. Akva park Silver Lake (Srebro jezero)

Srebrno jezero poslednjih godina predstavlja mesto na koje svi Srbi i gosti naše zemlje vole rado da odu i posete ovaj predivni predeo. Pored sezonskih i vansezonskih poseta Srebrnom jezeru, posetiocima je na raspolaganju još jedna divna atrakcija, izuzetno uređen i sređen akva park – Silver Lake. Na 2,5 ha prostire se 5 bazena različite dubine, koji su prilagođeni svim generacijama, čak i onim najmlađim do 3 godine. Pored širokog stepeništa i merdevina, niz koje se može doći do bazena, do njih se možete spustiti i niz otvorene i zatvorene tobogane. Tokom letnje sezone, akva park Silver Lake može da primi i do 1.200 posetilaca. Silver Lake se nalazi u neposrednoj blizini šetališta, ugostiteljskih objekata i pruža potpun užitak i komfor svakome ko odluči da makar na dan dođe ovde, zaboravi na sve i prepusti se uživanju u fantastičnim vodenim atrakcijama. 

6. Akva park Doljevac (Leskovac)

Sportsko-rekreativni kompleks akva park Doljevac u Leskovcu smešten je na samo 3 ha, i mada se ne može pohvaliti veličinom koju zauzima, svakako spada među najlepše u južnom delu Srbije. Sadržaj ovog sportsko-rekreativnog kompleksa je bogat i poprilično impresivan. Ovde vas očekuju: 4 bazena, dečji i bazen sa toboganima, prelivni bazen – takozvana “osmica”, lopta koja proizvodi veštačke talase visine i do 1,40 m i još mnogo drugih atrakcija. Pored bazena, kupanja i sunčanja na ležaljkama i baldahinima, najmlađi posetioci se mogu igrati u pokretnom mobilijaru sa “gomilom” igračaka i zanimljivosti, kao i u fitnes igralištu na otvorenom, koji radi čitavog dana i služi za rekreaciju posetilaca koji pored odmora vole da su i fizički, odnosno sportski aktivni. Radno vreme akva parka je od 8 do 19 časova. 

U našoj zemlji svuda ima akva parkova, od Apatina, preko Beograda, Aranđelovca i Jagodine, do Sokobanje i Leskovca

7. Akva park Izvor (Aranđelovac)

Akva park Izvor se nalazi u Bukovičkoj banji, u Aranđelovcu, na samo sat vožnje od Beograda. Na površini od 6 ha, uz tri bazena sa mineralnom vodom, moderne atrakcije i najviše tobogane u Srbiji, u ovom akva parku možete testirati vašu adrenalinsku strast. Atraktivna turistička ponuda ovog akva parka uključuje: 3 bazena, 12 slajdova za odrasle i 3 slajda za decu. Mnogo atrakcija čine ovaj akva park atraktivnim za osobe željne avanture, kao i za porodice sa decom. Od najstarijih do najmlađih generacija, akva park Izvor se trudi da zadovolji  potrebe svakog posetioca. Od atrakcija za odrasle svakako se izdvajaju tobogani: Boomerang, Space boat, Rafting slide, Black hole i Freefall. U sklopu Izvora, takođe, možete igrati tenis, mali fudbal, košarku, a kada Vas voda ili sportske aktivnosti iscrpe, možete se okrepiti u njihovoj kafe-piceriji, baru ili gril baru. Svlačionice i parking mesta su sastavni deo ovog kompleksa. 

8. Akva park Podina (Sokobanja)

Lekovite vode, borove šume i rehabilitacioni centri svakako nisu jedina senzacija nadaleko poznate Sokobanje. Na samo 1.500 metara od centra ovog predivnog i lekovitog mesta, kao deo sportsko-rekreativnog centra, nalazi se akva park Podina. Sastavni deo kompleksa čine poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupalište za decu i odrasle i bazen sa 3 tobogana, a osveženje ćete naći u baru, smeštenom u okviru Podina. U okruženju svakog bazena naći ćete ležaljke i suncobrane, a i frižideri sa sladoledima su Vam “na dohvat ruke” koji god bazen da odaberete.. Maksimalan broj gostiju u ovom akva parku je 2.000, a svako će ovde, bez obzira na životnu dob, pronaći zanimaciju za sebe. Tokom sezone, akva park Podina je domaćin velikog broja kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija, kako bi se upotpunio i obogatio boravak gostiju u ovoj čuvenoj srpskoj banji. Atmosfera je ovde uvek odlična, a zabava je zagarantovana svima koji dođu. 

9. Akva park Sunny Hill (Vrnjačka Banja)

 

Vrnjačka Banja je kraljica banja u Srbiji i ubraja se među najbolje i najpoznatije banje u našoj zemlji. Lekovite vode, parkovi i termomineralni izvori su među glavnim razlozima zašto je Vrnjačka Banja izuzetno posećena tokom cele godine. Sunny hill Spa Resort je pola kilometra udaljen od centra Vrnjačke Banje, i nalazi se na mestu zvanom Sunčani Breg. Ovaj luksuzni objekat pruža mogućnost odmora i okupljanja poslovnog i turističkog sveta. Objekat poseduje akva park i otvoreni bazen koji se nalazi na centralnoj poziciji kompleksa, kao i moderan spa i wellness centar sa saunom i parkom. Ovde se možete sasvim opustiti i relaksirati. Tokom letnjih meseci na terasi objekta se organizuju: različiti zabavni sadržaji, muzički program, filmske projekcije i izleti za goste do atraktivnih turističkih lokaliteta u okolini Vrnjačke Banje. A između kulturnih sadržaja, iskoristite akva park Sunny Hill i uživajte u svim vodenim atrakcijama koje Vam on pruža. Ovo je mesto gde se u potpunosti razume krilatica “da se spoji lepo i korisno”.

Među najpopularnijim akva parkovima u Srbiji izdvajaju se onaj u Jagodini i akva park Petrolend, koji spadaju u najveće u našoj zemlji, samim tim i najposećenije

10. Akva park Mlavske terme Ždrelo (Banja Ždrelo, Petrovac na Mlavi)

 

Reč je o jednoj od veoma popularnih i često posećenih banja Srbije koja privlači veliki broj turista širom zemlje. Pored odličnog i zabavnog akva parka Mlavske terme, banja Ždrelo je idealno mesto za odmor, zbog svoje zelene okoline i lepote, netaknute prirode i lekovitih voda koje uspešno saniraju niz problema i bolesti. U Mlavske terme možete da svratite tokom cele godine. Nalaze se u podnožiju Homoljskih planina i to jedini akva park koji je konstantno otvoren. U ponudi ima 7 bazena, od kojih su dva zatvorena, četiri otvorena, a jedan je sa slanom vodom. Temperatura vode se kreće između 30 i 40 stepeni Celzijusa, a koristi se za lečenje psorijaze, reumatskih i kožnih oboljenja. Akva park ima i 3 velika tobogana Kobra, Džungla i Zebra. U sklopu parka, u samom dvorištu, nalazi se i smeštajni objekat Dvorac, koji je dekorisan u stilu srednjovekovnih zamaka, a u njemu će Vam biti pružena vrhunska usluga. Tu je i etno restoran sa banket salom i terasom. Ispred kapije nalazi se i takozvana Bara, iz čije česme ističe ista voda koja se služi i u objektu. 

11. Akva park Draguljica (Jošanička Banja)

 
 

Put do Kopaonika, na primer, možete prekratiti osveženjem u akva parku Draguljica, koji se nalazi u prirodnom ambijentu okruženim zelenilom, pokraj reke Jošanice. Za punjenje bazena koristi se termalna voda čija je temperatura oko 40 stepeni Celzijusa, i koja se rashlađuje vodom iz Jošanice. Pored bazena sa toboganom, u ovom akva parku su smeštena dva đakuzija i veštačko jezero koje pleni lepotom i upotpunjuje čitav doživljaj. U Draguljici ćete naći i dobro mesto za hranu i piće, jer se u ovom akva parku nalaze restoran i kafić sa veoma lepom baštom, pa Vam osim peškira i kupaćih kostima, ništa više neće biti potrebno. Ali, ovaj akva park je divno mesto da se na njemu provede i nekoliko dana, tako da ne mora da Vam bude samo usputna “tačka” u kojoj ćete se okrepiti na putu do jedne od naših najpoznatijih i najposećenijih planina, već mesto koje ćete izabrati za odmor ovog vrelog leta.

12. Akvapark S Klub (Jakovo)

 

U Jakovu, predivnom mestu očaravajuće prirode, naći ćete i sasvim lepu oazu za divan odmor i beg na jednodnevni izlet ili produženi vikend. Akva park S Klub u Jakovu nudi Vam razne vodene akrobacije, a ono što uvek najviše raduje najmlađe posetioce je svakako ostrvo sa palmama. Akva park S Klub se nalazi u sklopu istoimenog hotela i ima 8 bazena i 12 tobogana, vodenu džunglu i tropski bazen sa barom u vodi za odrasle. A jedan od bazena ima i veštačke talase, pa ćete se osećati kao da ste u nekoj “prirodnoj” vodi, reci ili moru. Pa kad se Vaši mališani i Vi naigrate u čarobnoj vodi bazena i prođete sve avanture, koje i te kako umeju da iscrpe, okrepite se u kafe bar restoranu, koji se nalazi u sklopu S Kluba. Za sve goste hotela i akva parka S Klub obezbeđen je i parking, pa ni oko toga nećete imati brige, ukoliko do Jakova dolazite sopstvenim prevozom. 

13. Akva park Banja Junaković (Apatin)

 

Akva park Banja Junaković nalazi se u sklopu istoimene banje, pokraj Apatina. Kada su 2008. godine, postavljani temelji ovog sportsko-rekreativnog kompleksa, koji se prostire na više od 3.500 kvadratnih metara, akva park Banja Junakvoić bio je najveći na Balkanu. Danas, naravno, ima mnogo većih zabavnih vodenih parkova, ali je ovaj pokraj Apatina i dalje zanimljiv svim gostima Banje Junaković, a mnogi ovde dolaze i samo da bi se zabavili u akrobacijama koje ovaj, za mnoge biser turističke ponude Vojvodine, nudi u njegovih šest bazena u prizemlju objekta i dva bazena na otvorenom. Ukoliko volite da uživate u velnes programima i centrima, onda je i za Vas ovo mesto odličan izbor.