Haljine za venčanje poslednjih godina sve češće smenjuju venčanice iz glavne uloge, i sve više je devojaka koje najradosniji dan žele da proslave baš u haljini za venčanje.

Iako čipkane venčanice nikada neće izaći iz mode, mnogo je budućih mladi koje oduče da malo “eksperimentišu”, da na dan svog venčanje budu drugačije i umesto venčanice ponesu svečanu haljinu. To i ne čudi, jer haljine za venčanje mogu delovati veoma elegantno, raskošno i uglavnom su udobnije od bajkovitih venčanica sa mnogo krinolina, žica, korseta i steznika.

Svako vreme ima svoju modu. Tako je i kad su venčanice u pitanju. Odnosno kombinezoni ili koktel haljine za venčanje. I to je OK. Da li uopšte danas neko zna da su venčanice u 19. veku bile crvene boje? Retko ko. Bela je odavno preuzela primat, ali je apsolutno dozvoljeno eksperimentisati i na svom venčanju izgledati glamurozno i blistati kao nikad do tad u nekoj od bezbroj fantastičnih haljina za venčanje.

Zato sada, za sve devojke koje ne žele klasične venčanice, pišemo o fenomenalnim haljinama za venčanje.

Bela haljina za venčanje

Bezbroj je kombinacija, krojeva, dužina, oblika i materijala od kojih nastaju savršene bele haljine za venčanje. A da to nije venčanica. Iz salona venčanica ODIVA Wedding Dresses poručuju da je među brojnim elegantnim belim haljinama za venčanje, satkanih od kvalitetnih materijala različitih dužina i krojeva, jedna sigurno stvorena baš za Vas!

– Dok bude bilo „i sveta i veka“ i venčanja i venčanica, krojevi raskošnih princeza i senzualnih sirena nikada neće izaći iz mode. Kako vreme u kome živimo traži brza i praktična rešenja, tako su i naše mlade sve više zainteresovane za kroj venčanice koja više liči na haljinu. Razlozi takvog izbora su različiti.

Bela haljina

Pojedine devojke jednostavno žele da isprate aktuelni svetski trend, dok druge cure traže venčanicu u kojoj će se osećati komotnije, udobniije, moći da plešu čitavu noć, a da ih pri tom venčanica ne sputava u tome. I naravno, postoje devojke koje u takvim modelima jednostavno prepoznaju odraz njihovog ličnog stila – objašnjava Jelena Eraković, vlasnica ODIVA Wedding Dresses salona, i dodaje da, čak i ako nije Vaše venčanje u pitanju, već ste kuma, deveruša ili gošća, u bogatoj ponudi ovog salona, krije se svečana haljina kakvu ste sanjali.

“Odiva” u ponudi ima više od 650 modela venčanica među kojima je mnogo takozvanih „venčanica-haljina“, kao i svih drugih krojeva koje su devojkama interesantni.

– Mi smo tu da im sa svetskih modnih pista donesemo u Srbiji najaktuelnije trendove ali i „večne“ i neizostavne venčanice princeza i sirena kroja – kaže direktorka “Odive”.

A iz bogate ponude savršenih modela belih haljina za buduću mladu, Jelena izdvaja:

foto tajna banner e1618529677287
Oglas Foto Tajna kvadrat

TOP 5 belih haljina za venčanje:

Koktel haljine za venčanje

Mnogo je budućih nevesta koje tog najradosnijeg dana umesto raskošne venčanice ili bujne, duge svečane haljine, žele da ponesu koktel haljinu za venčanje. Što i nije tako čudno, jer koktel haljina može biti pravi izbor, ukoliko nađete onu koja će Vam savršeno odgovarati. Osim toga što ćete zablistati u punom sjaju, u koktel haljini će Vam biti i veoma udobno, pa ćete svu energiju moći da usmerite na dobro raspoloženje, osmehe i veselje sa partnerom i zvanicama.

Koktel haljine za vencanje

Svi modeli koktel haljina za venčanje imaju tri karakteristike, a savršenu ćete izabrati prema kroju, dužini, i ukrasima. Kroj koktel haljine za venčanje je jednostavan, dužina od kolena na gore, a ukrasi znalački odabrani.

Često su ovakve haljine bez jednog ili oba rukava, predivne su kad su im leđa otvorena, dekolte u obliku slova V mogu imati i sa prednje i sa zadnje strane, mogu biti obogaćene “puf” rukavima… Možda je teško u moru ponuda izabrati baš onu pravu, ali se, pre svega, trudite da Vaša koktel haljina ima samo jedan akcenat – da li će to biti dublji dekolte, neki ekscentričan oblik rukava ili malo kraća dužina, odaberite prema Vašim afinitetima. Samo nemojte da sve to bude na jednoj – Vašoj koktel haljini za venčanje.

Mnogim damama su ukrasi prva asocijacija na pomen koktel haljine za venčanje. I jeste, vrlo često su ove haljine ukrašene čipkom, kamenčićima, vezom, cirkonima, što haljini može dati na otmenosti, ukoliko je broj dodataka minimalan. Vodite oko toga računa prilikom odabira haljine, jer otmenost lako može da “sklizne” u kič.

Ukoliko izaberete jednobojnu haljinu, onda ćete morati da se poigrate sa oblikom. Veoma često je kod koktel haljine asimetričnost najbolji aksesoar.

Koktel haljine za vencanje2

Kada odlučite da svečano DA izgovorite baš u koktel haljini, onda verovatno ne želite ni da ona bude bela. Koktel haljina za venčanje može izgledati savršeno, i naravno Vi u njoj, ukoliko izaberete neku pastelnu boju, bež, karamel ili ružičastu nijansu. Savet je da pre nego što pogledate koje su boje te godine popularne, ipak izaberete onu boju za koju znate da je Vaša “lična karta”. Jedino tako će koktel haljina za venčanje biti pun pogodak.

Koktel haljina može biti idealno rešenje za elegantna venčanje u prirodi, u nekom vintage ambijentu, pored neke reke ili mora. Gde god da ste osmislili da će se Vaše venčanje održati, u koktel haljini izgledaćete ženstveno, romantično, moderno i veselo.

I ne zaboravite samo da uz Vašu haljinu odmah pazarite i šal koji ćete nositi preko nje, ukoliko nameravate da se venčate i u crkvi.

Top 10 koktel haljina za venčanje:

ODIVA Wedding Dresses:

Čarolija:

Iznajmljivanje haljina za venčanje

Haljina za venčanje se može kupiti, ali i iznajmiti u svakom salonu za venčanice širom Srbije. Mnoge devojke se odlučuju upravo za drugu varijantu, jer smatraju da im je haljina za venčanje potrebna samo tog, specijalnog dana, pa da nema potrebe da je kupe i da je imaju trajno.

Cene iznajmljivanja haljina za venčanje se, doduše veoma malo, razlikuju od salona do salona, a najmanje novca koji je potrebno izdvojiti za ovu uslugu je oko 100 eura.

– Uvek ima i skupljih haljina za iznajmljivanje, ukoliko se radi o nekim unikatnim modelima ili haljinama po porudžbini, ali ako pričamo o nekom proseku, cene za iznajmljivanje haljina za venčanje se kreću između 100 i 300 evra – objašnjava Vesna Omčikus, vlasnica salona za venčanice “Čarolija”.

 – Iznajmljivanje haljine za venčanje podrazumeva da buduća mlada može odabrati haljinu, potpisati ugovor sa nama i platiti je prilikom preuzimanja.

Nikada nije rano da rezervišete haljinu za venčanje. Ali, kada god da se “zaljuibite” u onu pravu za Vaše venčanje, mesec dana pred svadbu proverite ponovo Vaš izbor, jer su saloni venčanica danas toliko bogati različitim modelima haljina za venčanje, da će Vam možda pažnju privući neka sasvim različita od one o kojoj ste sanjali ili je već rezervisali.

Ukoliko se predomislite, probajte je, pogledajte se u ogledalo i pitajte još jednom sebe da li je to TA haljina. Ukoliko jeste, potpišite ugovor sa salonom, i na dan dogovora dođite po nju.

– Nevesta je dužna samo da odabere model haljine koji će nositi na dan venčanja, i sve ostalo prepusti nama – kaže Vesna. – Čišćenje iznajmljene haljine je naša obaveza i pre i posle venčanja.

Jedino ukoliko se vrati oštećena haljina, stranka je dužna da haljinu plati. Ali, to se veoma retko događa.

Vesna objašnjava i da se prilikom rezervacije haljine za venčanje ništa ne plaća i ne ostavlja depozit.

– Mlada haljinu plaća kada dođe po nju, a prilikom rezervacije samo potpisujemo ugovor. Ne ostavlja se depozit, već se sve plaća u celosti na dan preuzimanja rezervisane haljine za venčanje – priča Vesna, u čijoj ćete “Čarolij”, pored venčanica, pronaći i veliki izbor svečanih haljina vrhunskih svetskih brendova, poput “Sherri Hill” i “Pronovias”.

Sherii Hill svečane haljine predstavljaju mladost i razdraganost ali sa ozbiljnim modelima. Odišu kvalitetom i raskošnim vezom od svarovski kristala, što čini svaku haljinu posebnom i unikatnom. Svečane haljine Pronovias su prepune savremene elegancije. Odišu elegancijom sazdanom od čipke, a namenjene su osobama koje imaju izgrađen stil i znaju šta se nosi u vrhu svetske mode.

Ako je Vaš izbor pao na “Čaroliju”, ovaj salon prodaje i iznajmljuje svečane haljine u njihovim ateljeima na dve adrese – u Novom Sadu i Beogradu, u kojima možete pronaći svečanu haljinu za Vas i ako niste mlada, već kuma ili deveruša:

– Još ako dođu svi zajedno, sigurno ćemo moći da napravimo neki popust za sve haljine koje dame iznajmljuju ili pazare – tvrdi vlasnica “Čarolije”, koja za Vas izdvaja:

viber slika 2021 02 17 13 49 13 e1618529378119
Oglas Arkadia kvadrat

TOP 5 haljina za iznajmljivanje:

Predlozi haljina za zimsko venčanje

Zimska venčanja mogu biti čarobna i veoma romantična, pa ne čudi što je sve više parova koji svoj najlepši dan hoće da proslavi baš u ovim hladnim mesecima. Ali, kako slip haljinu i otvorene sandale – hit letnjih venčanja, da zamenimo svečanom haljinom koja mora biti spoj toplog, udobnog i šik? Ništa ne brinite, sve je moguće, pa tako i sezonski hit komadi, u kojima ćete zablistati koliko god da je hladno napolju.

Sve su popularnija venčanja kada je vreme hladnije – kaže Tamara Ivanović, vlasnica salona venčanica “House of White”. – Kraj je godine i ljudi su mnogo opušteniji, veseli i srećni. Euforija je zbog okićenog grada i lampica koje prelepo sijaju, i čitava ta atmosfera nas podseća na ljubav. Venčanja u takvoj atmosferi mogu da budu zaista bajkovita i prelepa.

Prema Tamarinim rečima, nije teško odabrati haljinu za zimsko venčanje. Ali, ono što je zajednička “crta” svim budućim mladama je to da haljina mora da ima “nešto golo”, kako bi se osećale prelepo i svečano:

– Pri odabiru haljine za zimsko venčanje poželjni su dugi rukavi – objašnjava Tamara. – Međutim, pokrivene ruke uvek možemo da nadomestimo lepim, otvorenim V izrezom, tako da seksipil uopšte ne nedostaje. Moda nam diktira šta će biti hit određene sezone, pa su u ovoj godini na izmaku, sezoni 2020. veoma popularne haljine za zimsko venčanje one na kojima dominira čipka puna kristala. Takođe nećemo pogrešiti i ako se prepustimo haljinama koje su posute šljokicama, jer zima je pravo vreme da blistamo!

Mlada je uvek lepa, bilo da se venčava leti ili zimi, ali ukoliko baš ovih dana krećete u potragu, “House of White” Vam predlaže:

Fantastičan model haljine za zimsko venčanje:

berta zimska haljina za vencanje

Berta – haljina za zimsko venčanje