Ivana Španović – najboja srpska sportkistkinja i atletičarka

 

U Tokijo

 

U Tokijo

 

idem po zlato!

 
ps favico
Ivana Spanovic cc MIhailo Milovanovic 5

Ništa njoj ne može da ukloni osmeh sa lica. Makar to nije moglo da se desi tokom digitalne konferencije koju je najbolja srpska sportistkinja, atletičarka Ivana Španović, sa priprema u Dubaija priredila novinarima. U Dubaiju vredno trenira već treću nedelju i pripremama se za gust kalendarski raspored takmičenja, a sa glavnim ciljem – zlato na Olimpijskim Igrama u Tokiju, po koje kaže da ide. U njenoj ekipi već „tipuju“ na „zlatni“ rezultat, u kome bi njen skok u dalj trebalo da bude oko 7.10 – 7.15 m, jer kako kaže Ivana, ispod toga nije dovoljno za zlato.

Piše: Katarina Joković

Ko će iz vrednog i vernog tima Ivane Španović dobiti opkladu, videćemo, a to neće biti ni važno kada se naša najbolja sportiskinja popne, verujemo svi u to, na presto sa brojem 1 na njemu. Kako bilo, Ivana je na konferenciji bila veoma raspoložena, uprkos povredi koja je sanirana, ali koja joj je „oduzela“ četvrtu vezanu medalju na Evropskom prvenstvu.

 

Naša proslavljena atletičarka se u Dubaiju već treću nedelju vredno priprema za gust kalendarski raspored takmičenja, čija će kruna biti Olimpijske Igre u avgustu

To je sada iza nje, a ispred nje je, kako rekosmo, gust kalendarski takmičarski raspored, naravno sklon izmenama, zbog trenutne situacije sa pandemijom. Već je 22. maja čeka Atletski miting u Kalamati, u Grčkoj, 4. juna je u Rimu na Dijamantskoj Ligi, 19. i 20. juna biće na Ekipnom prvenstvu Evrope, u Limasolu, na Kipru, gde će nastupati za reprezentaciju Srbije, 1. jula će biti na Dijamantskoj Ligi u Oslu, tri dana kasnije na još jednoj Dijamantskoj Ligi u Štokholmu, a onda je kruna ovogodišnjih takmičenja čeka 1. avgusta, kada startuju Olimpijske Igre u Tokiju (finale je 3. avgusta)

Ivana Spanovic cc MIhailo Milovanovic 3

centimetraiznosi nacionalni rekord koji Ivana, uz zlatnu medalju, postiže na Evropskom prvenstvu u dvorani, u Beogradu 2017. godine

godinaveć sarađuje sa Red Bullom

na Svetskom prvenstvu osvaja bronzanu medalju, prvu medalju za Srbiju na svetskim prvenstvima u atletici

na Evropskom prvenstvuu dvorani u Pragu osvaja zlatnu medalju uz rekord

Na konferenciji je objavljeno i to da Ivana Španović nastavlja saradnju sa Red Bullom, koji joj već 11 godina “daje krila”, kako to kaže njihova reklama. Ivana priznaje da joj je ova saradnja značajna, jer gde god da je širom sveta, uvek je neko uz nju iz Red Bull porodice, da je dočeka i “da zajedno proslave medalje i uspehe, a nekad i neuspehe”. Posebno je naglasila trenutke poput obaranja državnog rekorda u Beogradu na Terazijama i trogodišnjeg projekta „Treniraj sa Ivanom“.

U Ivaninoj ekipi već „tipuju“ na „zlatni“ rezultat, u kome bi njen skok u dalj u Japanu trebalo da bude oko 7.10 – 7.15 m, jer ispod toga neće biti dovoljno za prvo mesto

Ivana Španović je, pored pitanja kolega iz sportskih redakcija, odgovorila i na pitanja Premium Srbije, pa je tako otkrila ko njoj daje krila sve ove godine, kojim sportistima, i svetskim i našim se divi i zbog čega, ali je pričala i o društvenim mrežama, o tome da li joj smetaju, čemu joj služi, recimo, Instagram na kome ima gotovo pola miliona pratilaca i šta joj baš i “ne štima” u tom virtualnom svetu.

Sve to saznaćete ukoliko pogledate video u kome naša slavna sportistkinja priča za Premium Srbiju!

POGLEDAJTE KOMPLETNU GALERIJU SLIKA

Kliknite na sliku da je uvećate