IZABERITE DEO TEME ZA ČITANJE

PREMIUM LEKSIKON – MIRNA RADULOVIĆ, PEVAČICA

okrugla

​Volim

Volim

 
 

sarme moje bake

 
ps favico

Gotovo čitavu deceniju je mlada Mirna Radulović na muzičkoj sceni Srbije. Iako nema ni punih 30 godina, i “ne izbija iz frižidera” odnosno sa radija i TV ekrana, ova mlada srpska pevačica iza sebe ima dve veoma važne refenerence, uspehe kojima se malo ko od njenih, i starijih i iskusnijih, kolega može pohvaliti. Šarmantna Subotičanka je bila pobednica druge sezone muzičkog takmičenja Prvi glas Srbije na Prvoj srpskoj televiziji, a posle pobede u finalnoj večeri Beosonga 2013. godine, sa pesmom Ljubav je svuda predstavljala je Srbiju na 58. Pesmi Evrovizije, uz koleginice Nevenu Božović i Saru Jovanović, pod imenom Моје 3 u švedskom gradu Malmeu.

Mirna je posle “halabuke” i uspeha koji je postigla, gotovo potpuno nestala sa javne muzičke scene Srbije, ali, na sreću mnogih, nije nestala iz muzike. A bila bi šteta da se, sa takvim, božanstvenim i raskošnim glasom kakav Mirna ima, to dogodilo. No, ova mlada dama je nastavila samostalno da se bavi muzikom, i sa svojim Vivo bendom, nastupa u Beogradu i širom Srbije. Očigledno joj takav ritam prija, jer je zadovoljna i srećna. Tako je, puna lepe energije, odgovoarala i na naša Leksikon pitanja.

* Šta Vam ovih dana zaokuplja pažnju?

– S obzirom na to da i dalje vlada korona virus, nisam toliko okupirana poslom, već najviše svoju energiju usmeravam ka porodici i prijateljima, i ka tome da što više kvalitetnog vremena provodim sa njima.

* Koji restoran u Srbiji Vam je zasad jedno od najboljih gastro-iskustava; koji Vas je prijatno iznenadio, a u koji volite redovno da svratite na ručak ili večeru?

– Najviše volim da posećujem Boss restoran u Subotici, koji je ujedno i moje najbolje gastro iskustvo, jer je hrana uvek ukusna i sve sa jelovnika je uvek na zavidnom nivou. A kako najviše vremena provodim u Subotici, to je restoran koji najčešće i posećujem.

Iako je gotovo nema na TV ekranima, ova mlada srpska pevačica ima uspehe kojima se malo ko od njenih, i starijih i iskusnijih, kolega može pohvaliti

* Srbija je ponosna na svoju tradicionalnu kuhinju. Šta biste izdvojili sa te trpeze i zašto? Skuvate li i Vi nekada nešto od naših jela na koja smo toliko ponosni?

– Od srpskih tradicionalnih jela ne pripremam ništa, jer su za to u našoj kući zadužene majka i baka. A, izdvojila bih sarmu, jer je bakina sarma najbolja.

* Najčudnije jelo koje ste probali?

– Kada sam bila u Dubaiu ručala sam u restoranu tradicionalne arapske kuhinje, i njihova jela su mi bila čudna, jer koriste specifične začine koji nama u Srbiji i nisu baš toliko bliski.

8ebdaa9c 796d 446d 91e8 cce6217d9ff2

Pesmom kroz Srbiju

Na pitanje koje putovanje po Srbiji nikad neće zaboraviti, i zašto, Mirna odgovara:

– Posle moje pobede u takmičenju Prvi glas Srbije imala sam malu turneju na kojoj sam obilazila sve veće gradove i nastupala u njima. To prelepo iskustvo i putovanje kroz celu Srbiju nikada neću zaboraviti.

* Da li ste vino, rakija ili pivo tip? I zašto?

– Definitvno rakija! Najviše mi prija.

Šarmantna Subotičanka je, posle takmičenja na Evroviziji, gotovo nestala sa javne muzičke scene Srbije, ali sa svojim bendom i dalje aktivno nastupa

* Sa voljenom osobom najviše uživam kada: otvaramo bocu dobrog vina, popijemo kvalitetno pivo, degustimo neku novu rakijicu?

– Sa voljenom osobom najviše uživam kada otvaramo bocu dobrog vina, jer mi je to najromantičnije.

* Koje vino Vas je “oborilo s nogu”?

– Uvek dajem prednost belom vinu i volim kada je slatkasto i pitko. Najviše mi prijaju Petra Traminac, Kovačević Šardone i vina slicnog ukusa.

5e2f6941 2d61 4621 95a3 ca9c64d7b6b9

* Voćka u rakiji koju najviše volite je šljiva, kruška, jabuka, dunja, kajsija… Ili nešto sasvim drugačije?

 

– Voćka u rakiji koju najviše volim je kajsija.

999024a1 36b9 454e 9d83 567e8d4f8093

* Pivo koje volite da naručite u pivnici je – svetlo, tamno, točeno, bez alkohola, citrusnih nota, voćnog ukusa? Vrsta piva koja Vam najbolje “leži” je…?

 

– Retko popijem pivo, ali kada je to moj izbor, onda to uglavnom bude neko svetlo točeno pivo.

Posle pobede u Prvom glasu Srbije, imala sam turneju širom naše zemlje, to prelepo iskustvo i putovanje kroz celu Srbiju nikada neću zaboraviti, kaže Mirna

 

* Spadate li u tipove koji oči ne mogu da otvore bez jutarnje kafe? Koju kafu volite da popijete preko dana i preterate li nekad u broju šoljica?

 

 

– Čim otvorim oči napravim sebi nes kafu, jer ne može dan bez toga da mi počne. Nisam ljubitelj jačih kafa, ni domaće kafe, pa u toku dana pijem nes sa puno mleka.

* Mesto u našoj zemlji koje biste baš voleli da obiđete, i zašto?

– Rtanj planina je mesto koje bih želela da posetim, jer sam čula da ima energiju piramide, i volela bih to da osetim.

* Preporučite našim čitaocima hotel ili omiljeni spa centar u Srbiji u kojem ste ostali bez teksta?

– U Srbiji ima mnogo lepih hotela, gde god da sam bila osećala sam se prijatno i uživala sam.

osvojila prvo mesto na takmičenju Prvi glas Srbije na TV Prva

kao deo grupe Moje 3 pobedila na Beoviziji i predstavljala Srbiju na Evroviziji u Malmeu
d3ecacd6 871a 435c 803d af20e8699389

U Dubaiu sam ručala u restoranu tradicionalne arapske kuhinje, i njihova jela su mi bila čudna, jer koriste specifične začine koji nama u Srbiji i nisu baš toliko bliski

* Noćni život Beograda obožavate, ne poznajete, iskusite ga s vremena na vreme? Inspirišu li Vas klaberi da i Vi nekad plešete do jutra i u koje gradske klubove onda odlazite?

– S obzirom da nastupam vikendima, samo radnim danima mogu da izlazim u grad, i tada uglavnom tražim neku dobru svirku, da slušam neke od mojih kolega i da se baš opustim.