Kako dočekamo Novu godinu takva će nam biti cela naredna. Tako kaže nepisano pravilo, a bilo da je tačno ili ne, svakako se potrudite da Vam poslednja noć u godini bude nezaboravna. Zanimljivo i dobro mesto bi možda mogli biti SPA centri Srbije, pa još kad se tome doda Vaše dobro raspoloženje i atmosfera, već sve postaje čarobno.

Za paket-aranžmane na bazi tri noćenja, polupansionom, neograničenim korišćenjem spa & wellness centra, animaciju za najmlađe, potrebno je izdvojiti od 130 do 180 evra, uz doplatu za svečanu večeru od oko 50 evra

Zato ove godine neka Vaš izbor bude odličan SPA & Wellness centar, u kome ćete se relaksirati i sigurni smo dobro provesti! Nisu oni već odavno najoriginalnija ideja za proslavu najluđe noći, ali svakako spadaju u vrh najboljih načina da Vam doček Nove godine bude drugačiji i nezaboravan. Zamilsite kako raskomoćeni, daleko od buke i gužve uživate u đakuziju, uz ohlađeni prosecco ili šampanjac sa jagodama, neki dobar slani zalogaj, a onda sladoled, đelato ili sorbet.

Posle ovakvog dočeka, sva ona slavlja u gomili ljudi, na žurci ili trgu, uz vatromet i galamu, za Vas će sigurno biti prošlost.

Spa & Wellness centri sve traženiji

S obzirom na to da nam je godina na izmaku bila (i još je) u najmanju ruku čudna, mnogima će dobro doći mali beg u neki od spa & wellness centara u hotelima širom Srbije, a o tome koliko je to izvodljivo, gde Vas očekuje vrhunska usluga, gde da planirate da se sklonite i priuštite sebi uživanje za kraj 2020, pričali smo sa Sandrom Ćesarević, vlasnicom turističke agencije “Sani Trade & Tours doo”, koja iz “prve ruke” zna kako stvari stoje kad je doček Nove godine u nekim od spa centara u pitanju.

– Spa centri u okviru nekih hotela su sve traženiji, jer je sadržaj bogatiji u takvim objektima, zapravo obično se u najveselijoj noći organizuje doček kraj bazena, što i nije baš uobičajeno, tako da je to jedan od razloga koji privlači goste da se odluče za baš takvu vrstu dočeka. To su hoteli sa 4 i 5 zvezdica, a paketi za Novu godinu uključuju i masaže, boravak u saunama, slanim sobama, pa se gosti zaista opuste i uživaju posle novogodišnje noći – objašnjava Sandra i dodaje da SPA centri standardno imaju kvalitetnu uslugu:

Spa Wellness

– Ništa posebno nije trebalo da se prilagođava željama gostiju, jer se vrhunski kvalitet podrazumeva – čistoća bazena, sauna, slanih soba, upotpunjena je osveženjem za goste lepim  koktelima, čajevima i ponekim slatkišem. U spa centrima se već osećate drugačije – zdravo, čisto i  opušteno, što svakome od nas i te kako prija. Mnogi spa centri su uveli i poseban kutak za decu sa bazenima koji raspolažu toboganima i raznim sadržajem za mališane, jer se sve više pojavljuju porodice željne odmora i rekreacije. Tako da su spa centri mesto zajedničkog uživanja. Najmlađi su nam veoma bitni, tako da su im u mnogim spa centrima dostupni mini akva parkovi, pa mogu da uživaju u vodenim avanturama.

Putovanja vraćaju snagu

Sandra naglašava da se uvek vodi citatima slavnih i pametnih ljudi, a kada su putovanja u pitanju citira Rumija (1207-1273), persijskog pesnika i mističara: “Putovanja vraćaju snagu i ljubav u vaš život”. Snagu i ljubav možete vratiti već za doček Nove godine, u jednom od spa & wellness centara širom Srbije.

Doček Nove godine u spa centru – sve na jednom mestu

Svima je ova godina je „malo“ drugačija od svih do sada, bez masovnih okupljanja na trgovima svetskih metropola, i bez okupljanja uopšte. Pa o tome da li je doček u nekom od spa centara pravi izbor za novogodišnju noć, Sandra kaže:

– Doček Nove godine u nekom od spa centara je zaista idealan, sve vam je na jednom mestu. Naši spa centri su morali da ispune određene uslove zbog pandemije, tako da je bezbedno boraviti u njima.

Docek Nove godine

Osim polupansiona, za decu i za odrasle imamo organizovan poseban program, sadržaji spa centara su bogati, ukoliko epidemiološke mere dozvole, doček će biti organizovan sa reprizom, a radno vreme produženo. Parking je obezbeđen, vanpasionska ponuda a la carte restorana u okviru spa centra je veoma lepa. Još ako su spa centri na planini, onda je boravak u njima još lepši i zdraviji za sve – uz šetnju na snegu, kuvano vino i vaše najmilije.

Paket aranzmani cene

Paket-aranžmani i cene

– Mnogi spa centri, od Vrdnika i Kopaonika, do Drvengrada rade, pa između ostalih, za doček možete uživati u Vrdniku Hotel Premier Aqua, na Kopaoniku Hotel Putnik, Gorski hotel & spa, Grand hotel & spa, Kraljevi čardaci, Hotel Tornik na Zlatiboru…

Za Doček Nove godine predviđeni su paket-aranžmani na bazi tri noćenja, polupansionom, doplatom za svečanu večeru, besplatnim parkingom, neograničenim korišćenjem spa & wellness centra, animaciju za najmlađe goste…

– Sve to gosti mogu priuštiti po ceni od oko 130 do 180 eura. Doplata za svečanu večeru je oko 50 evra. Mnogi spa centri organizuju i izlete, odlazak do vinarije uz degustaciju vina, krstarenje Đerdapskom klisurom ukoliko boravite u AquaStar Danube hotelu, posetu manastiru Žiča, ako ste u Vrnjačkoj banji – dodaje Sandra i kaže da je njoj dah oduzeo Hotel Buket na Zlatiboru, kada je prvi put u njemu boravila.

Paketi za Novu godinu uključuju i masaže, boravak u saunama, slanim sobama, pa gosti zaista mogu da se opuste i uživaju posle novogodišnje noći

Hotel Buket – Preporuka +

Možda preporuka plus da i Vi posetite ovu destinaciju, a dok to ne uradite, evo Sandrinog objašnjenja šta to Hotel Buket čini posebnim:

– Nekoliko je razloga za to. Nalazi se u najmirnijem delu Zlatibora, ušuškan borovom šumom i tišinom koja odmara, a sasvim blizu turističkom središtu planine. Od Kraljevog trga je na svega nekoliko stotina metara, a pogled na jezero je fantastičan. Ljubazno osoblje, divna hrana, prečiste i ušuškane sobe. Sadržaji ovog hotela zadovoljavaju veoma visoke standarde. Sve njegove sobe imaju pogled na borovu šumu, kakav i priliči zlatiborskom ambijentu. Wellnes centar se prostire na 800 kvadrata i obezbeđuje potpuno uživanje i relaksaciju: dva bazena od kojih je jedan plivački – 23 x 8 m, drugi nepravilnog oblika sa slanom vodom, prostranim đakuzijem koji može koristiti 12 osoba, finskom i bio saunom, slanom sobom, parnim kupatilom, sobama za masažu, četiri tepidarijuma, vodenim krevetom za masažu i drugim pogodnostima. Hotel Buket predstavlja svojevrsnu oazu istinskog hedonizma. Preduzimljivost osoblja me je očarala – naglašava Sandra.

Hotel Buket

S obzirom da je i više nego očarao, ne čudi što Sandra Ćesarević, u sam vrh liste TOP 10 spa centara stavlja Hotel Buket na Zlatiboru. Ali krenimo redom:

Lista TOP 10 spa centara za doček Nove godine:

  1. Fruške terme, Vrdnik

  2. Premier Prezident, Sremski Karlovci

  3. Hotel Garni, Palić

  4. Hotel Stara Planina, Stara Planina

  5. Hotel Premier Aqua, Vrdnik

  6. Vila Breg, Vršac

  7. AquaStar Danube hotel, Kladovo

  8. Gorski hotel & spa, Kopaonik

  9. Hotel Buket, Zlatibor

  10. Grand hotel Tornik, Zlatibor

Koje je Vaše pravilo?

U čitavom svetu vladaju različita pravila i običaji kako bi trebalo ući u Novu godinu, pa tako Grci veruju da se moraju kartati kako bi im nova godina bila berićetna, u Španiji se u ponoć mora pojesti 12 bobica grožđa za sreću, dok u Portugalu običaj nalaže da sa postolja na kom se tradicionalno dočekuje Nova godina, siđete desnom nogom da vas ne bi pratio maler.
Koje je Vaše pravilo za odličan doček Nove godine?