Izvor fotografje: pixabay.com

Planiranje sledeće avanture uvek je uzbudljivo, ali proces pakovanja ponekad može biti zastrašujući i stresan. Bez obzira da li putujete na vikend odmor ili krećete na dugo putovanje, dobro planiranje samog pakovanja i aktivnosti na samom putovanju je uvek dobro došlo, tako da izbegnete neke nepredviđene okolnosti.

Umesto da opterećujete svoj prtljag različitim proizvodima za svaku svrhu, razmislite o tome kako biste mogli iskoristiti proizvode koji nude više funkcija u jednom. Ovaj pristup ne samo da će vam pomoći da uštedite dragoceni prostor i težinu u vašem koferu, već će vam takođe omogućiti da imate sve što vam je potrebno da izgledate i osećate se sjajno tokom putovanja.

Proizvodi za nokte obično ne zauzimaju previše prostora, ali ako nosite ručni prtljag, svaki centimetar je bitan. Veštački nokti su pravi izbor za putovanje, jer će vam trajati duži period, smanjiće vam brige i uštedeti vreme.

Jedna od najkorisnijih kategorija višenamenskih proizvoda su tonirane hidratantne kreme sa SPF-om. Ovi proizvodi kombinuju prednosti hidratacije, zaštite od sunca i blagog toniranja, što znači da ne samo da će vam pružiti neophodnu negu za kožu, već će vam takođe pružiti blistavu i zaštićenu kožu lica. Na taj način, izbegavate potrebu za nošenjem zasebnih hidratantnih krema, zaštitnih faktora i tečnih pudera, čime oslobađate prostor u svom prtljagu.

Putne bočice i pakovanja

Nikome nije zanimljivo vući okolo velike bočice šampona, regeneratora i gelova za tuširanje. Osim što zauzimaju dragocen prostor, ovi proizvodi često prelaze granicu dozvoljene težine za ručni prtljag na letovima, što može izazvati dodatne troškove ili neprijatnosti na aerodromima. 

Mnogi brendovi kozmetike nude putne verzije svojih najpopularnijih proizvoda, posebno za kupce koji su česti putnici ili žele olakšati pakovanje. Putne bočice su manje veličine od standardnih, što ih čini savršenim za putovanja. Ove putne verzije često dolaze u setovima koji uključuju šampon, regenerator, gel za tuširanje i ponekad čak i losion za telo, pružajući vam sve što vam je potrebno za negu tela dok ste na putu.

Jeftinija alternativa bi vam bila kupovina praznih putnih bočica koje možete napuniti omiljenim proizvodima. Ove bočice su obično izrađene od plastike ili silikona i dolaze sa hermetički zatvorenim poklopcima kako bi sprečile curenje ili prosipanje tečnosti tokom putovanja.

Osnovna nega kože

Fokusirajte se na osnovne korake nege koji će zadovoljiti potrebe vaše kože, dok istovremeno optimizujete prostor u vašem prtljagu i olakšavate pakovanje. Neophodno je imati blagi čistač lica. Ovo je ključno za uklanjanje nečistoća, znoja i ostataka šminke nakon dugog dana. Birajte blage formulacije koje neće isušiti vašu kožu, posebno ako putujete u sušnije ili vetrovitije klime.

Hidratantna krema je must-have, ako idete na destinacije sa različitim vremenskim uslovima. Birajte formulu koja će hidrirati vašu kožu bez otežavanja ili ostavljanja masnog osećaja. Ako ste skloni suvoj koži, razmislite o dodatku hranljivih sastojaka poput hijaluronske kiseline ili glicerina.

Krema za sunčanje je obavezna čak i ako putujete u oblačne ili hladnije destinacije u inostranstvu. UV zraci mogu prodirati kroz oblake i izazvati oštećenje kože, pa je važno zaštititi se od sunca svaki dan. Birajte širok spektar krema za sunčanje sa visokim SPF-om i redovno je nanosite tokom dana.

Sapuni za čišćenje u čvrstom obliku ili stikovi za hidrataciju su odlični za putovanja jer su otporni na prosipanje i ne podležu TSA ograničenjima za tečnosti. Ovi proizvodi su praktični za korišćenje i neće vam zauzeti previše prostora.

sminka proizvodi

Izvor fotografje: pixabay.com

Proizvodi za negu kose

Održavanje kose dok ste u pokretu ne mora biti problem uz prave proizvode. Izaberite bočice šampona i regeneratora prikladne za vaš tip kose, i ne zaboravite da ponesete lagani proizvod za stilizovanje, poput spreja za teksturu ili ulja za kosu, da vaša kosa uvek izgleda najbolje. 

Ako ćete provoditi vreme na sunčanim destinacijama, nije loša ideja spakovati leave-in regenerator sa zaštitom od UV zraka. I za one neizbežne loše dane za kosu, šešir ili marama mogu biti spasioci – i moderan dodatak!

Saveti za organizaciju

Odgovarajuće toaletne torbice ili kesice mogu biti od velike pomoći u održavanju reda i sprečavanju curenja ili prosipanja proizvoda. Toaletni neseseri sa više pregrada su izuzetno praktični jer vam omogućavaju da razdvojite različite vrste proizvoda i pribora za negu. Na taj način možete grupisati proizvode po kategorijama, poput šminke, proizvoda za negu kože ili higijenskih proizvoda, čime ćete olakšati pristup i organizaciju. 

Kesice su korisne za organizovanje, posebno za manje predmete poput pamučnih jastučića i maramica za skidanje šminke. Ove kesice možete koristiti kako biste ove predmete držali na jednom mestu i sprečili ih da se izgube ili oštete tokom putovanja. Birajte kesice koje su izrađene od vodootpornih materijala kako biste zaštitili svoje proizvode od eventualnih curenja tečnosti.

Dakle, pre nego što krenete na sledeću avanturu, posvetite neko vreme proceni vaših beauty potreba i pametno ih spakujte – zahvalićete sebi kasnije kada izgledate i osećate se fantastično gde god vas vaša putovanja odvedu. Srećno putovanje i uživajte u istraživanju!