Ugostitelji širom sveta, pa i Srbije, ne pamte period u kojem im je bilo ovoliko teško da opstanu finansijski i organizaciono. Usled trenutne situacije, koje smo svi i te kako svesni, prelaze na drugačiji vid organizovanja usluga.

Sve više je restorana koji svojim dojučerašnjim, ali i novim posetiocima, hranu dostavljaju na kućni prag. I ne samo restorani, već čitava nova udruženja kao da su “nikla” preko noći, pa po gradovima naše zemlje, svakodnevno viđamo bicikliste i motorcikliste sa ogromnim žutim, crvenim i plavim torbama, kako žure na određenu adresu, do klijenta koji je želeo brzu dostavu hrane. I ne samo klasične brze hrane ili restoranskih obroka, već bilo šta da Vam je potrebno iz grada – različite namirnice iz marketa, pecivo, kafa ili možda neki poklon, na Vašim vratima je za tili čas.

Aplikacije ovih udruženja se mogu ”instalirati” na mobilne telefone, a glavne prednosti jesu, to što se porudžbina može pratiti od trenutka kada kuvar počne sa pripremom, pa sve dok Vam kurir ne pozvoni na vrata i sve se može platiti putem kartice.

Zarada putem dostave hrane

S obzirom da su restorani u ovom periodu sve prazniji, mnogima rade samo kuhinje, i da je poručivanje, odnosno dostava hrane trenutno jedini način da u ovim vremenima dođete do bilo kakve zarade, a Vaši korisnici ostanu zadovoljni brzinom i kvalitetom usluge, dajemo Vam predloge i opise aplikacija sa kojima možete uspostaviti saradnju  i dostaviti hranu iz Vašeg restorana svojim vernim gostima.

Ukoliko još to niste, možete da modifikujete Vaše menije, da napravite određene porodične, kao i pakete za nedeljni ručak, kako biste bili konkurentni objektima koji prodaju “brzu hranu” i održali kontakt sa redovnim gostima koji su voleli baš kod Vas da izađu na kvalitetan obrok.

dostava hrane 2

Znate Vi bolje od nas koliko je važno održavati kontakt sa Vašim gostima, ugađali ste im i dok su dolazili u Vaš lokal, na redovne obroke. Tako i ovu situaciju možete iskoristiti da im pokažete koliko Vam je do njih stalo, možete održati i ojačati vezu sa njima, kako bi i dalje, kad sve ovo prođe, nastavili da Vam se vraćaju. Stare klijente možete zadržati, a nove vrlo lako steći. “Kupite” ih preko “stomaka”. Elegantno, kvalitetom i poštenjem.

Aplikacije za dostavu hrane

Glovo

preko

milionakorisnika zasad ima Glovo
sa

restoranai prodavnica sarađuju
u

zemaljaje prisutan Glovo

Glovo nudi brzu kućnu dostavu, kako kažu “za tili čas”. A sve funkcioniše veoma jednostavno.

Ukoliko smatrate da bi to za Vaš restoran bilo efektnije, saznajte na koji način se ostvaruje saradnja na sledećem linku:
Glovo Partneri

Donesi

sa

objekatasarađuje Donesi
u

gradaposluju kuriri Donesi usluge
preko

svetskih kuhinjaVam je na raspolaganju, pa birajte

Kako kažu iz “Donesi”, provešćete manje vremena “na telefonu” primajući porudžbine, korisnici će biti zadovoljniji a vi ćete povećati broj porudžbina.

Na “Donesi” se možete povezati i prijaviti putem linka: Donesi – Uslovi korišćenja

Wolt

u

gradova Srbijemožete naručiti preko Wolta
sa

restoranaWolt sarađuje

Wolt je, inače, finski “startap”, i u svetu je već naširoko poznat, a Beograd je 45. grad u kome je on dostupan. 

Ukoliko ste vlasnik restorana ili nekog drugog objekta koji želi da se uključi u saradnju baš sa njima, pročitajte više o načinu uspostavljanja saradnje na sledećem linku: Wolt Partneri

2 najlakša načina da poručite hranu

1. Dostava direktno iz restorana

Ako ste neodlučni ili Vam na pamet ne pada šta biste danas za ručak, poručivanje hrane putem aplikacija može potrajati, jer se veoma lako može dogoditi da Vas zbuni raznovrsnost ponude. Svaka od ovih službi nudi brojne mogućnosti za obrok, na stotine i hiljade restorana i objekata sa kojima sarađuju, pa Vaš izbor obroka može nekada biti težak.

Ali, ako već znate šta biste želeli da prezalogajite iz Vašeg omiljenog restorana, a nemate njihov kontakt jednostavno ukucajte u Google pretraživač naziv tog lokala i poručite direktno od njih. Većina restorana ima razvijenu saradnju sa različitim službama dostave, a neki imaju i sopstvenu.

2. Poručivanje hrane putem aplikacija

 Ukoliko Vam je jednostavnije možete instalirati neku od predloženih aplikacija na svoj mobilni telefon i uvek lako pregledati kompletnu ponudu. U aplikaciji su vam dostupni i promotivni obroci, a takođe ćete na njoj videti i koji objekat trenutno ne radi.

Dostavu hrane i ostalih namirnica koje ste poručili, veoma lako možete pratiti putem aplikacija, koje sve službe imaju. Ono što je važno je da i kod Glova, Wolta i Donesi usluge, možete plaćati karticom, što je u ovom vremenu korisno i preporučljivo.

Ovde možete pronaći instalaciju aplikacija za vaš mobilni telefon:

Glovo

Kuriri Glovo-a će na Vašu adresu doneti mnogo toga što Vam je potrebno, jer sarađuju sa više od 20.000 restorana i prodavnica. Vrlo je lako poručiti od njih, čak i ako tehnički niste baš nešto potkovani. Na njihovom sajtu ili aplikaciji imate čak i po kategorijama podeljene usluge, pa ćete veoma lako naći upravo ono što je Vama potrebno – hranu iz restorana, namirnice iz prodavnice i marketa, možda nešto za proslave, pa i ukoliko su Vam potrebne sitnice koje se odnose na lepotu i zdravlje.

google play badge 1
apple store badge 1

Donesi

Samo tri jednostavna koraka su potrebna da biste vrlo brzo u svom domu imali omiljenu hranu. Svežu i toplu. Kao u restoranu. A kada odete na njihov sajt, ta tri koraka su:

  1. Unesite Vašu adresu,
  2. Izaberite objekat i
  3. Napravite Vašu narudžbinu. Manje od minut je potrebno da poručite šta želite iz bogate ponude usluga “Donesi”.

Želite baš jelo iz restorana ili nešto na brzinu iz prodavnice, ili neku od 945 ponuda iz picerija širom grada? Samo kažite i sve će Vam brzo biti na pragu. Poput ostalih kurirskih službi, i momci iz firme Donesi su profesionalni, brzi i ljubazni.

Donesi svojim korisnicima takođe nudi plaćanje preko kartice, ali možete i gotovinom, kada Vam dostave porudžbinu na adresu.

google play badge 1
apple store badge 1

Wolt

Preko Wolta takođe možete poručiti sve što Vam je potrebno,a hrana na Vašu adresu stiže topla i sveža. Vredni kuriri će Vam na prag dostaviti omiljenu kafu iz neke od brojnih kafeterija u gradu, doneti Vam ukusno pecivo iz pekare, ili čitav obrok iz Vašeg najdražeg restorana. Za određeni iznos Vaše porudžbine, nude i besplatnu dostavu.

Wolt kuriri dostavljaju hranu u posebno grejanim torbama, na biciklu, skuteru ili automobilom. Brojni su benefiti Wolt usluge, Vaše je samo da odete na njihov sajt i sve dobro “proučite”.

Kao i kod drugih službi, i kod Wolta porudžbinu možete pratiti uživo putem aplikacije, a plaćanje izvršiti sigurno i brzo, bez keša.

google play badge 1
apple store badge 1
dostava hrane 3

Plaćanje dostave hrane online

Za razliku od porudžbina direktno iz nekog restorana, kao što je već rečeno, sve navedene aplikacije imaju opciju plaćanja putem kartice, što je u današnje vreme i brže i sigurnije.

Ipak, ukoliko nemate poverenja u online plaćanje ili spadate u onu grupu kojoj to učitavanje kartice i ne ide baš od ruke, ili jednostavno više volite keš, ni to nije problem. Sve navedene službe imaju i tu mogućnost – plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja porudžbine.

Ipak, u trenutnoj situaciji preporučujemo Vam da naučite kako da “baratate” online plaćanjem i da se, makar u neko dogledno vreme, odučite od plaćanja gotovinom. Nemojte biti nepoverljivi prema ovakvom načinu plaćanja, jer čak i da se dogodi da prilikom plaćanja dođe do neke greške, pa se, na primer, izgubi veza ili korisnik slučajno klikne na dugme “otkaži”, bez obzira na to – transakcija se beleži i Vaš novac je siguran. Naravno, pod uslovom da je Vaša kartica prihvaćena i iznos zadržan.

Napravite sebi i ukućanima ugodnu atmosferu i uživajte u odabranim obrocima, a restorani će nas ponovo dočekati u punom sjaju.