VANJA NENADIĆ, GLUMICA I PRODUCENTKINJA

circle cropped

Od svih klubova

 

Od svih klubova

 

najviše volim kafanu!

 

Između vina, rakije i piva uvek biram rakiju,
bez posebnog razloga, jednostavno mi “leži”

Između vina, rakije i piva uvek biram rakiju,
bez posebnog razloga, jednostavno mi “leži”

ps favico

I mada blista u seriji “Tajna vinove loze”, koja je bagrini vratila stari sjaj, u privatnom životu, ipak pre vina, stavlja pravu srpsku rakijicu. Kaže, taj je tip. Šarmantna i lepa glumica Vanja Nenadić je već pokazala zavidne glumačke transformacije. Debitovala je u filmu “Biser Bojane”, bila potpuno seksi u seriji “Ubice mog oca”, glumila u “Maminim sinovima”, “Komšijama”, “Tajkunu”, a sada je Anja Tomović, smerna ćerka Vuka (koga tumači Vojin Ćetković) u seriji koja je uz svaku epizodu za male ekrane  prikovala gotovo 2.000.000 gledalaca! Rođena je u Somboru, u kom je i prvi put zaigrala na “daskama koje život znače”. U Beogradu je završila Fakultet dramskih umetnosti, a gledali smo je u predstavama u njenom matičnom Beogradskom dramskom pozorištu, za koji priprema već tri premijerna naslova – “Baal” 27. februara, “Tiho teče Misisipi” 20. marta i “Divlje meso” 24. aprila – i Akademiji 28.

Otvorena, prijatna, slatka, kao da je znamo “hiljadu godina”… Tako svi opisuju Vanju, a prefiksi vezani za nju potpuno su i zasluženi, jer ova glumica zaista i jeste takva. Ona je, kako i sama priznaje, devojka – ortak! A na razna pitanja u našem Premium leksikonu, Vanja je odgovoarala “kao iz topa”, bez kalkulacija. 

* Koji restoran u Srbiji Vam je zasad jedno od najboljih gastro-iskustava; koji Vas je prijatno iznenadio, a u koji volite redovno da svratite na ručak ili večeru?

– Najviše volim salaš “Sedam dudova” u Somboru. Za sve prilike!

Obožava Taru, njenu čistu i netaknutu prirodu, volela bi da vidi Uvac, a od silnih izbora i listi prioriteta kad je venčanje u pitanju, kaže najvažniji je onaj izbor koji se odnosi na – muža

* Srbija je ponosna na svoju tradicionalnu kuhinju. Šta biste izdvojili sa te trpeze i zašto? Skuvate li i Vi nekada nešto od naših jela na koja smo toliko ponosni?

– Teletina ispod sača je uvek nešto čime predstavljam domaću kuhinju. Izbor jela koja volim je podugačak, a volim i da kuvam svašta nešto. Naravno, kad imam vremena.

VANJA NENADIC2

*Najčudnije jelo koje ste probali?

– Iskreno, nisam imala vremena za eksperimentisanje, ali me pauci i ostale bube baš i ne privlače.

*Mesto u našoj zemlji koje biste baš voleli da obiđete, i zašto?

– Uvac nisam videla i to bih baš volela da obiđem.

* Noćni život Beograda obožavate, ne poznajete, iskusite ga s vremena na vreme? Inspirišu li Vas klaberi da i Vi nekad plešete do jutra i u koje gradske klubove onda odlazite?

– Od svih klubova, najviše volim kafanu. Valjda se ona slaže sa rakijom najbolje.

VANJA NENADIC3

*Da li ste vino, rakija ili pivo tip? I zašto?

– Rakija tip, i nemam poseban razlog zašto baš rakija. Leži mi jednostavno.

Slobodan Stefanović

*Sa voljenom osobom najviše uživam kada: otvaramo bocu dobrog vina, popijemo kvalitetno pivo, degustiramo neku novu rakijicu?

– Opet izbor pada na rakiju.

*Koje vino Vas je “oborilo s nogu”?

– Prijaju mi slatka vina – malazija, muskat…

*Voćka u rakiji koju najviše volite je šljiva, kruška, jabuka, dunja, kajsija… Ili nešto sasvim drugačije?

– Definitivno šljiva!

​* Pivo koje volite da naručite u pivnici je?

– Pivo ne volim nikako i nikada.

Slobodan Stefanović

*Spadate li u tipove koji oči ne mogu da otvore bez jutarnje kafe? Koju kafu volite da popijete preko dana i preterate li nekad u broju šoljica?

– Nije obavezno jutarnje piće, ali kad pijem kafu preferiram varijante sa mlekom, kafe late, kapućino…

*Putovanje po Srbiji koje nikad nećete zaboraviti, i zašto?

– Tara. Razlog je divna, netaknuta priroda i duge šetnje.

* Kakva bi bila Vaša venčanica iz snova? Da li će izbor venčanice zauzimati prvo mesto po prioritetima svega potrebnog za organizaciju venčanja?

– Izbor haljine je važan, ali mi neće predstavljati prioritet. Dok do toga dođe može da se promeni i moda i ono što mi se trenutno sviđa. Sada posmatrano, najveći prioritet kod izbora je onaj koji se odnosi na izbor muža.

* Koliko je važan izbor muzike, fotografa, dekoracije i prostora u kome bi se održalo Vaše venčanje?

– Ovde je prioritet muzika. Od nje sve zavisi. Naravno lepo je kad je dobar prostor, ukrašeno, ali i kad sve sredite, baš sve, ništa nije važno ako je muzika loša i ne odgovara mladencima i gostima.