Ne da nisu loš izbor za letovanje, neretko i zimovanje, već su i naša preporuka, jer ukoliko odlučite da odsednete u nekom od srpskih hotela sa otvorenim bazenom, verujte da ćete imati utisak kao da ste na nekom dalekom mestu. Odmor u njima je zagarantovan, usluga svuda vrhunska, a bazen na otvorenom samo je još jedan plus, koji će Vašem letovanju dati posebnu draž. 

Naša zemlja ima zaista divne, visoko rangirane hotele u svakom njenom delu, bilo da odlučite da otputujete u zapadnu, istočnu Srbiju, bilo da hoćete da se odmorite na jugu ili severu naše zemlje, hoteli sa otvorenim bazenom čekaju na Vas. Plus Vas neće iscrpeti put od nekoliko sati vožnje (i to se računa, zašto da ne?).

Premium Srbija je za Vas odabrala 10 TOP hotela sa otvorenim bazenom, ali ako krenete u istraživanje naše zemlje, pronaći ćete sigurno još neki koji možete dodati našoj listi:

Naša zemlja ima zaista divne, visoko rangirane hotele u svakom njenom delu, a oni sa otvorenim bazenom, koji su negde otvoreni i tokom cele godine, čekaju na Vas

Ako ste više za gradsku varijantu, otišli biste na vikend varijantu ili odmor od nekoliko dana, prelepi Novi Sad Vam, pored atraktivnih turističkih lokacija, nudi i pravi biser među hotelima – Prezident hotel sa 5 zvezdica. U njemu ćete svakako uživati i apsolutno se odmoriti, jer pored otvorenog ima i zatvoreni bazen, saunu, parno kupatilo, đakuzi, kao i mogućnost zakupa wellness centra. Zato posle šetnje Novim Sadom i okolinom, u kojoj i te kako ima šta da se vidi i sazna, vratite se u hotel Prezident i pravac na kupanje u bazenu pod vedrim nebom.

2. Hotel Solaris (Vrnjačka Banja)

U mirnom delu kraljice srpskih banja – Vrnjačke Banje, smešten je hotel Solaris resort, koji Vam pruža odlične uslove za odmor i “resetovaje” čitavog organizma. Sobe u ovom hotelu su komforne, a apartmani predivni. Osim mira u Vašem izabranom kutku za odmor, u Solaris resortu možete uživati i u wellness centru sa zatvorenim i otvorenim bazenima, đakuzijem, slanom sobom, saunama... Veliki je spektar čari koji možete da koristite ukoliko odmor želite da provedete u Solaris resortu, a bazen na otvorenom je svakako na vrhu liste.

3. Hotel Grand (Kopaonik)

Na jednoj od najpopularnijih srpskih planina – Kopaoniku, lako možete pronaći i hotele sa otvorenim bazenom. Ima ih nekoliko, a Grand Hotel & SPA se nalazi u samom središtu turističkog centra i Nacionalnog parka Kopaonik, na 1.770 metara nadmorske visine. Pa zamislite tu lepotu, kada posle duge šetnje i raznih drugih sadržaja koje ova fantastična planina nudi, zaplivate u bazenu pod otvorenim nebom. Neprocenjivo!

Odmor u hotelima sa otvorenim bazenom je zagarantovan, usluga svuda vrhunska, a bazen pod otvorenim nebom će Vašem letovanju sigurno dati posebnu draž 

4. Premier Aqua (Vrdnik)

U banji Vrdnik, na obroncima Fruške gore, smešten je hotel Premier Aqua, predivno mesto za sve ljubitelje pravog odmora, bez frke i žurbe. Uz magičnu prirodu, ovaj hotel Vam nudi potpuni komfor i brojne sadržaje, poput spa centra, zatvorenog i otvorenog bazena, restorana i odlično opremljenih soba i apartmana. U letnjim danima otvoreni bazen deluje najprivlačnije, a u wellness centru hotela čeka Vas veliki izbor luksuznih tretmana za duhovno opuštanje i regeneraciju organizma: spa kapsula, različite vrste masaža, tretmani lica i tela, saune…

5. Hotel Lučani 

Ako Vas put nanese u ovaj predivni deo Srbije, pa od Beograda krenete, na primer, na Zlatibor, tačno na pola puta, na 35 km od Čačka ka Užicu, skrenite levo i otkrićete pravu oazu ušuškane prirodne lepote i mira. U Lučanima ćete pronaći odmor kakav se nalazi u srpskim vazdušnim banjama, a za sportsko rekreativni centar koji je smešten uz hotel Lučani, i renovirani bazen Perajbor na otvorenom, mnogi mediji su rekli da je “Švajcarska u malom”. Dođite i proverite, pa ostanite dan dva u hotelu i bućnite u jedan od prvih olimpijskih bazena u nekadašnjoj Jugoslaviji.

6. Hotel Prezident (Palić)

Ne, nismo pogrešili, pa duplirali hotel Prezident, samo je onaj s početka naše liste u Novom Sadu, a ovaj Prezident je na Paliću, na samo 50 m od obale jezera Palić, ušuškan u divnom ambijentu stoletnog parka. Pored zatvorenog bazena sa đakuzijem, gostima su na raspolaganju i finska sauna, hidromasažni bazen, fitnes centar, masaže i druge usluge. Ali, ipak, ono što je u vrelim danima nezamenjivo jeste “bućkanje” u bazenu na otvorenom, koje ćete obilato koristiti ukoliko ste odlučili da odmor ili makar vikend provedete u ovom predivno delu Srbije u koji je hotel Prezident smešten.

7. Hotel Stara planina

Kažu da je ova lepotica, iako “stara”, jedna od najlepših planina u Srbiji. Upravo na Staroj planini, će ljubitelji prirode i aktivnog odmora pronaći sve što im je za odmor i potrebno. Tu su se “nacrtali” brojni uzbudljivi vodopadi, najviši vrh Srbije Midžor, po ovoj planini možete voziti bicikl, organizovati šetnje i druge aktivnosti koje će obogatiti Vaš boravak. A onda, kada se vratite u Vaše mesto prebivališta dok ste na odmoru – do hotela Stara planina, ništa Vas neće opustiti od svega kao kupanje u otvorenom bazenu, koji hotel, između ostalog, poseduje.

8. Hotel Villa Breg (Vršac) 

Čim dođete u hotel Villa Breg, osetićete kako vam se telo i glava opuštaju i kako ovaj neverovatan mir vojvođanskih ravnica pozitivno utiče na čitav organizam. Villa Breg je divno, prijatno mesto za odmor, smešteno na obroncima Vršačkih planina. A bazen na otvorenom je samo još jedan plus koji boravku u ovom hotelu daje posebnu draž. Jer iz njega, dok se kupate ili pijuckate hladno piće na ivici bazena, pruža se neverovatnim pogled na banatsku ravnicu i grad Vršac, koji će Vas oduševiti!

9. Hotel Jelak (Lukovska Banja)

Banje su takođe predivna mesta u kojima možete provesti Vaš odmor u Srbiji. Jedna od njih je i Lukovska banja, a hotel Jelak, koji je u njoj, pružiće Vam i mogućnost uživanja i relaksacije u otvorenom bazenu. Pored medicinskih tretmana i pregleda koje ovde možete dobiti, udobnih soba u koje ćete se smestiti, sala za zabavu s bilijarom, stonim tenisom i pikadom, saune i slane sobe, u hotelu se nalaze zatvoreni i bazen na otvorenom. Voda u otvorenom bazenu je, takođe, termalna i njena temperatura je 33 – 35⁰C, sa mlaznicama i “vrelom”. Bazen je otvoren tokom cele godine, pa ga možete iskoristiti i tokom zime. Ne zna se kada je bolje i lepše.

10. Fruške terme (Vrdnik)

Fruške terme su jedan od najnovijih hotela u Vrdniku, i zapravo su prve terme u Srbiji. Boravak u njima će Vam sigurno doneti odmor o kakvom ste samo mogli da maštate, jer Fruške terme imaju čak 9 bazena sa termalnom vodom, medicinski blok i wellness centar. Hotel ima više od 200 soba za smeštaj gostiju, a uz SPA i Wellness program, na raspolaganju su Vam i tretmani lica, tela, masaže i rituali. Ipak, od svega je, i zimi i leti, “najjače” to kad možete da uđete i uživate u bazenu pod otvorenim nebom. Pa zašto onda to ne biste sebi priuštili?