Izvor fotografije: Bella Zhong – pexels.com

Luksuzni modni brendovi su poznati po svojim visokokvalitetnim proizvodima, ikoničnom dizajnu i izvrsnom umeću izrade.

Ovi brendovi su veoma traženi od strane zaljubljenika u modu i često su povezivani sa statusom i ekskluzivnošću. U ovom članku ćemo detaljnije pogledati koji se sve to luksuzni brendovi od skoro mogu kupiti i na našem tržištu koje je moguće kupiti u Beogradu, uključujući Burberry, Valentino, Chloé, Dolce & Gabbana, Loewe, Givenchy, Max Mara i Moncler.

Istražićemo istoriju svakog od ovih brendova i otkriti po čemu i zašto su oni i danas toliko popularni.

Burberry

Burberry je britanski luksuzni modni brend koji je 1856. godine osnovao Thomas Burberry.

Brend je najpoznatiji po svom kultnom kaputu, koji je prvobitno bio dizajniran za britanske vojnike tokom Prvog svetskog rata. Burberry potpisni uzorak čekova takođe je postao prepoznatljiv simbol brenda. Danas ovaj brend nudi niz luksuzne odeće, dodataka i mirisa.

Popularnost brenda je samo rasla tokom godina, a poznate ličnosti poput Eme Votson i Kejt Midlton nosile su legendarne Burberry dizajne.

Valentino

Valentino je italijanski luksuzni modni brend koji je 1960. godine osnovao Valentino Garavani.

Brend je poznat po svom elegantnom i ženstvenom dizajnu, koji često sadrži smele boje i složene detalje. Valentino je obukao neke od najpoznatijih žena na svetu, uključujući Džeki Kenedi i Elizabet Tejlor.

Danas je brend i dalje omiljen među slavnim ličnostima, sa zvezdama poput Lejdi Gage i Dženifer Lopez koje nose Valentinove zapanjujuće haljine na crvenom tepihu, a mnoge od njih odabrale su i da izgovore sudbonosno “da” na venčanju u Valentino venčanici…

Chloé

Chloé je francuski luksuzni modni brend koji je 1952. godine osnovala Gabi Aghion.

Brend je poznat po romantičnom i boemskom dizajnu, koji često sadrži delikatne tkanine i kvalitetnu čipku. Chloé torba sa potpisom „it“, Paddington, bila je omiljena ranih 2000-ih. Danas, Chloé nastavlja da bude voljen brend, a poznate ličnosti poput Eme Roberts i Sienne Miller primećene su kako nose šik dizajn ovog brenda.

Dolce&Gabbana

Dolce & Gabbana je italijanski luksuzni modni brend koji su 1985. godine osnovali Domenico Dolce i Stefano Gabbana.

Brend je poznat po svojim smelim i glamuroznim dizajnovima, koji često sadrže živopisne printove i kompleksne ukrase nalik baroknim. Dizajne Dolce & Gabbana nosila su neka od najvećih imena u oblasti zabave, uključujući Bijonse i Madonu.

Uprkos nekim kontroverzama poslednjih godina, Dolce & Gabbana ostaje jedan od najpopularnijih high end modnih brendova u svetu.

Devojka na snegu sa crvenom kapom. srećno raširila ruke - kadar sa leđa.

Izvor fotografije: Anne R – pexels.com

Loewe

Loewe je španski luksuzni modni brend koji je 1846. osnovao Enrique Loewe Roessberg.

Ovaj brend je poznat po visokokvalitetnoj kožnoj galanteriji, uključujući tašne, novčanike i dodatke. Prepoznatljiva Loewe torba Puzzle, sa svojim jedinstvenim geometrijskim dizajnom, postala je omiljena među modnim blogerima i influenserima. Danas, Loewe nastavlja da bude popularan brend među modnim entuzijastima, sa svojim specifičnim dizajnom i besprekornom izradom.

Givenchy

Givenchy je francuski luksuzni modni brend koji je 1952. godine osnovao Hubert de Givenchy.

Brend je poznat po svojim klasičnim i sofisticiranim dizajnom, često sa čistim linijama i minimalističkim siluetama. Givenchy dizajn su nosile neke od najotmjenijih žena u istoriji, uključujući Odri Hepbern i princezu Grejs od Monaka.

Danas, Givenchy nastavlja da bude popularan brend, sa svojim elegantnim i modernim dizajnom, a često se primećuje na poznatim ličnostima poput Bijonse i Megan Markl.

Max Mara

Max Mara je italijanski luksuzni modni brend koji je 1951. osnovao Ahil Maramoti.

Brend je poznat po bezvremenskom i sofisticiranom dizajnu, koji često sadrži luksuzne tkanine i prilagođene siluete. Kaput sa potpisom brenda Max Mara, kaput od kamile, postao je osnovni deo garderobe mnogih modnih kreatora. Brend se takođe proširio na niz dodataka i mirisa. Danas Max Mara ostaje popularan brend među ljubiteljima mode i luksuza, sa svojim klasičnim i elegantnim dizajnom.

Moncler

Moncler je francusko-italijanski luksuzni modni brend koji je 1952. osnovao Rene Ramillon.

Brend je poznat po svojoj odeći visokih performansi, koja često sadrži inovativne materijale i dizajn. Prepoznatljiva Moncler pufer jakna postala je globalno popularan komad, koji nose poznate ličnosti poput Rijane i Drejka. Brend se takođe proširio na asortiman odeće i aksesoara i do danas Moncler ostaje veoma popularan brend među modnim entuzijastima, sa svojim funkcionalnim, ali modernim dizajnom.

Luksuzni modni brendovi postoje decenijama i nastavljaju da budu popularni među modnim entuzijastima i slavnim ličnostima.

Završavamo ovo modno putovanje uz konstataciju da je ključ za uspeh svakog od ovih brendova njihov jedinstveni i prepoznatljivi stil, ali i to što svi dele posvećenost visokokvalitetnim materijalima i izvrsnoj izradi. Bilo da se radi o legendarnom Burberry trenč kaputu ili elegantnim Valentino haljinama, ovi brendovi su postali simboli statusa i ekskluzivnosti u svetu mode.

Kako industrija nastavlja da se razvija, a fokus pomera sa kvantiteta na kvalitet i na održivije prakse biće zanimljivo videti kako se luksuzni high end brendovi prilagođavaju i nastavljaju da budu relevantni u godinama koje dolaze.