Jedan od najromantičnijih trenutaka na svadbi svakako je prvi mladenački ples. Kada mladenci zaplešu uz omiljenu pesmu, a nakon nekoliko trenutaka im se pridruže i zvanice, smatra se da je veselje zvanično “otvoreno”. Ovaj ceremonijalni trenutak je uvek onaj za pamćenje, a uz dimne i svetlosne efekte, on zaista može (i morao bi) da bude magičan. Pesme za prvi ples mogu da budu najrazličitije i mladenci ih, naravno, biraju sami. Isto je i sa koreografijom, neko je uvežbao pre svadbe jer se tako oseća sigurnije, a neko je potpuno simpatično improvizuje.

Pesme za prvi ples uglavnom su ljubavne balade, mada ne moraju da budu. Gotovo svaki ljubavni par, od početka zabavljanja, ima “svoju pesmu”. To može biti ona koja ih podseća na momenat kada su se videli, kada su se upoznali, zaljubili, pesma koja ih vezuje za neke smešne i vesele trenutke… To je svakako numera koja je na neki način obeležila i najveći pečat ostavila u nekom trenutku njihove ljubavne veze. 

Pesma za prvi ples jeste važna. To je momenat kada su svi pogledi uprti ka podijumu na kojem su samo mladenci, zato bi morala oboma isto da znači. Ta pesma uopšte ne mora da ima ljubavnu konotaciju. Jednostavno mora samo mladencima da bude značajna i važna. Oni već znaju zbog čega žele da zaplešu baš uz nju, i da baš uz nju uđu u novu zajedničku fazu bračnog života.

Jedan od najromantičnijih trenutaka na svadbi svakako je prvi mladenački ples, koji uz dimne i svetlosne efekte, zaista može (i morao bi) da bude magičan

Najlepše ljubavne pesme za prvi ples

 

Postoje i oni mladenci koji ne mogu da se sete neke zajedničke pesme baš kada im je to potrebno. I to se događa. I ne samo to. Česti su slučajevi da pesma koja im je bila zajednička do tog trenutka, ne odgovara nekom od mladenaca baš za prvi ples. Neka je pretužna, neka prebrza, uz neku jednostavno neće ili ne mogu da plešu…

Zbog toga je Premium Srbija pripremila najlepše ljubavne pesme za prvi ples. Otpočnite ga sa stilom uz sledeće predloge za 2022. godinu, neke moderne i savremene, a neke vanvremenske, numere stare i po nekoliko decenija, ali i dalje neprevaziđene: