Kako samo venčanje na otvorenom može biti romantično, luksuzno, bajkovito, nesvakidašnje… A poslednjih godina sve se više traže najbolji prostori za venčanje na otvorenom – mali, veliki, ravni, šumoviti, pored reke ili jezera, na vrhu planine, tik uz luksuzni restoran ili kao deo nekog od njih… Tek različiti su zahtevi, a Srbija je puna prirodnih lepota koje mogu da se iskoriste i za Vaš specijalan i važan dan se pretvore u Vaše parče raja na zemlji.

Samo zamislite i takav prostor za venčanje u našoj zemlji sigurno postoji i čeka na Vas.

Venčanja na otvorenom, poslednjih godina sve traženija, mogu biti romantična, luksuzna, bajkovita i zaista nesvakidašnja

I Vi ste poželeli da se venčate na otvorenom? Ako imate profesionalnog organizatora venčanja, sigurno će naći sve što Vi želite, isplanirati i rešiti i najmanju sitnicu, dekorisati prostor baš kako ste zamislili (neretko i lepše od toga), a Vama će znatno smanjiti stres i paniku oko organizacije i planiranja. 

Zato smo mi, kako bismo Vam preporučili samo premium, odnosno najlepše prostore za venčanje na otvorenom, “u pomoć” pozvali osobu koja se decenijama bavi organizacijom i dekoracijom venčanja Gabrijelu Brujić, direktorku “Arkadie”, koja nam je “kao iz rukava” preporučila 30 TOP mesta za venčanje na otvorenom u Srbiji. Uz napomenu da su to prostori za različit broj gostiju, a razlikuju se i po veličini, strukturi i logistici.

organizovanih proslavai više iza sebe ima event team Smokvica

proslaveorganizovao je Club Maestro, pa sledeća u nizu može da bude i Vaša

godinenastao je hotel Radmilovac, esencijalna tačka predivnih svadbenih ceremonija

Ako želite da sve vezano za Vaše venčanje odiše luksuzom i ekskluzivnošću, onda je Kaštel Schulhoff u Padeju sigurno pravo mesto za Vaš specijalan dan. Ovaj otvoreni prostor pogodan je za intimno venčanje, a vojvođanska ravnica u koju je smešten i reka Tisa nedaleko od njega, doneće Vam spokoj i mir u danima planiranja venčanja i intimu u pravom smislu reči na dan venčanja. A gde ćete bajkovitije venčanje od onog u dvorištu jednog dvorca, i to sagrađenog na sredini “belle epoque”, pred kraj 19. veka. – “Lepa era”. Predivna priroda oko njega, pogodna za venčanje na otvorenom, doneće Vašim gostima, a pre svega vama – mladencima nezaboravne trenutke, o kojima će se sigurno pričati još dugo posle vaše svadbe.

Na salašu Vinarije Zvonko Bogdan nema šta nije čarobno. Upravo takvo će biti i Vaše venčanje, ukoliko ste odlučili da sudbonosno DA izgovorite na jednom od lepših prostora na otvorenom. Među vinogradima čuvene vinarije koja nosi ime još čuvenijeg džentlmena, pevača i negovatelja starogradske muzike – Zvonka Bogdana. Ovo domaćinstvo nalazi se u blizini jezera Ludaš, nedaleko od Subotice, ali izolovano od svakodnevne buke i žurbe. Ovaj muzej vojvođanskog stila života davno prohujalih vremena, obogaćen umetnošću i zaostavštinom čuvenog Zvonka Bogdana, idealan je izbor za mesto Vašeg venčanja. Romantično okruženje salaša, priče koje “priča” ova plodonosna vinogradarska ravnica i mogućnost da baš taj prostor među nepreglednim vinogradima uredite onako kako ste sanjali, rezultiraće venčanjem o kakvom možda niste mogli ni da maštate. Miris izuzetne kuhinje, ukus vrhunskog vina, autentičan ambijent i osećaj slobode recepti su za uspomene na nezaboravan događaj koji će vaši gosti dugo prepričavati.

Diamond Garden Vas srdačno poziva da zaboravite na klasična venčanja i zabave, i doživite nešto posebno, moderno i luksuzno. Ovo je svakako jedinstveno mesto za uživanje i dobar provod, bez obzira da li ste u ulozi domaćina ili gosta na nekoj proslavi. A ukoliko želite da Vaše  venčanje bude nesvakidašnje, onda ste na pravom mestu, jer je Diamond Garden odličan izbor kakvo god venčanje da želite – od intimnog okupljanja, pa sve do raskošnih banketa. Ovaj skriveni kutak predstavlja pravi dragulj svedenog luksuza, koji je, zahvaljujući savremenoj arhitekturi i organizaciji prostora, sa bazenom, restoranom i velikim otvorenim prostorom, moguće urediti i prilagoditi gotovo svakoj Vašoj zamisli. U Diamond Garden-u ste dobrodošli, da u njemu na najlepši mogući način savršeno započnete novo poglavlje života, jer kažu da se po jutru dan poznaje, a ako je venčanje jutro Vašeg braka, onda neka bude baš kao i ovaj prostor – posebno, moderno i luksuzno.

Neka od najlepših venčanja na otvorenom odigravaju se baš na reci ili nedaleko od nje. Takvo mesto je i sjajni Epic Event Centar, smešteno na Dunavu, koje Vam nudi idealan prostor za predivno slavlje. U ponudi je nekoliko različitih paketa, od tri vrste Epic tradicionalnog, preko Epic Dva sveta, Full Flavour, Epic Gala paketa, pa do Epic Excluzive… Tek u ovom konceptu za venčanja na otvorenom naći ćete apsolutno sve što Vam treba, a ne morate Vi ni da mislite o tome, već samo da kažete Vaše želje i oko svega se dogovorite sa profesionalnim timom ovog centra. Oni će sve uraditi umesto i za vas – od kompletne organizacije venčanja, preko keteringa i muzičkih bendova, pa do veoma važne dekoracije. Romantike u ovom prirodnom ambijentu neće nedostajati, a pogled na obalu Dunava nikog sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Fantastično uređena terasa Epic centra idealna je za Vašu jedinstvenu svadbenu ceremoniju na otvorenom. Elegantno i Open Concept Venčanje na krovnoj terasi Epic centra, ćete i Vi kao mladenci, ali i sve Vaše zvanice pamtiti do kraja života. Terasa se može koristiti i u prelaznim periodima, u proleće i jesen, jer se pri potpunom zatvaranju ne gubi ništa od pogleda i šarma prirode koja okružuje Epic Event Center. Scensko dekorativni elementi pojačaće utisak gala venčanja u prirodi koji priželjkujete.  

Više od 900 organizovanih proslava event team-a Smokvica, garant su da ćete u ovom prostoru pronaći sve ono što ste zamislili kada ste razmišljali o Vašem venčanju na otvorenom. U predivnom prirodnom ambijentu Smokvice Ada i uz Arkadia firmu koja se decenijama na našim prostorima i izvan njih brine da organizacija i dekoracija najrazličitijih venčanja bude uvek na vrhunskom nivou, budite sigurni da ni sa Vašim venčanjem ne da neće biti greškice, nego će biti glamuroznije, romantičnije i lepše nego što ste mogli da zamislite. Wedding planeri Smokvice brinu o Vama od prvog dana i u funkciju stavljaju svoje neverovatno iskustvo. Oni Vam mogu pomoći oko svih aspekata organizacije, uputiti Vas na najbolje saradnike ili Vam pomoći da sve što želite sprovedete u delo sami. Kako god izaberete. Zajedno sa njima gradićete protokol za Vaš dan koji sadrži sve detalje i omogućava Vam da budete gosti na sopstvenom venčanju i taj dan doživite sa punim rasterećenjem. Njihov standard za servis je 15 gostiju na 1 konobara, na raspolaganju Vam je ogromna paleta dekorativnih elemenata i materijala, reflektori u bojama dekoracije… U Smokvici Ada i sa Arkadijom čekaju Vas kreacije bez granica, a uz ovaj prvoklasni tim bićete sigurno totalno drukčiji od drugih.

Raznežimo se često i postanemo sentimentalni kada gledamo stare fotografije sa venčanja naših baka. Pomislimo, nema više tako romantičnih i mirnih vremena i sve je nekako ubrzano, da čovek od tolikih obaveza, organizacije, priprema, brige, prosto kao da nema vremena da se baš opusti i uživa u sopstvenom venčanju. E tu se stvar menja, ukoliko čuveni Salaš 137 izaberete za Vaše mesto venčanja na otvorenom. Tu je sve baš kao nekad. Romantično kao nekad. Lagano kao nekad. Ukusno kao nekad. Ovaj čenejski raj čuven je, između ostalog, i po tome što mu atmosfera i ambijent odišu specifičnom romantikom. Zamislite koliko će se tek potruditi da sve bude još lepše ukoliko rešite da svoje DA ovekovečite upravo u njemu. Oni se trude da i najobičniji ručak na Salašu 137 ostane svima uvek u pamćenju. Onda zaista možete da zamislite šta su sve u stanju da urade za Vas i Vaše goste na dan venčanja. Na ovom Salašu će Vaš novi početak po svemu biti specifičan i nezaboravan. A onda ćete za nekoliko godina i fotografije sa Vašeg venčanja gledati sa onom istom dozom sete i romantike kao nekad stare fotografije sa venčanja naših baka. Atmosfera i profesionalno osoblje ovog salaša u Čeneju, nadomak Novog Sada garant su da će se Vaše venčanje dugo pamtiti i prepričavati.

Evo jednog prostora za venčanje na otvorenom, koje se nalazi nadomak Beograda, tačnije kod Obrenovca. Veliko polje ćete izabrati ukoliko želite da Vaše venčanje bude baš intimno, malo i slatko, jer je ovaj prostor zapravo ušuškano dvorište, u koje kad uđete zaboravite gde ste. Venčanje iz snova je uz njihov profesionalni tim veoma lako isplanirati i organizovati. Ambijent je divna priča za danas tako popularan instagram, pa dok Vaše zvanice budu uživale u ovoj prirodnoj lepoti (dorađenoj, naravno, rukom sposobnih ljudi), i Vi ćete se sigurno maksimalno opustiti i zaboraviti na nervozu koja negde može sve da pokvari. A uopšte ne mora, jer radi se o Vašem danu! Ali ne samo danu, u Velikom polju možete da organizujete i devojačke večeri. Ovaj prostor je idealan za njih, pa buduće mlade, topla preporuka da Veliko polje iskoristite i za veče sa Vašim dragim damama, jer i to će biti veče za pamćenje. Veliko polje ima predivne priče uz logorsku vatru i svakoj Vašoj želji izlaze u susret.

Kovilovo je idealan prostor da u njemu počne Vaše “zauvek”! Sigurno je da i Vi želite svadbu iz snova, modernu, tradicionalnu, u prirodi na otvorenom, pokraj bazena onda je Kovilovo Resort pravo mesto da u njemu organizujete Vaš specijalan dan i posebno je mesto za jedinstven doživalj, kome uvek težimo kad govorimo o venčanju. Kod njih možete birati gde želite posluženje dobrodošlice gostima, gde će se održati ceremonija venčanja, a gde svečani ručak. Jedinstvena lepota Kovilovo Resorta i dugogodišnje iskustvo tima za organizaciju događaja, učiniće Vaše venčanje posebnim. Mladencima nude više kvalitetnih menija, ali će ga uvek prilagoditi Vašim željama. Tu su i za pomoć pri odabiru proverenih muzičara, dekoratera, salona venčanica, a mogu da Vam ponude i profesionalne foto i video usluge. A kao ona višnjica na šlagu, Kovilovo Resort mladencima poklanja apartman na 24 sata, šampanjac i doručak. Sve to posle nezaboravnog venčanje u prirodi, pored velikog bazena na otvorenom ili pod cvetnim lukom i krošnjama njihovog gaja, bez traga savremene civilizacije. Zaplovite u bračne vode okruženi prijateljima i prirodom, u ambijentu koji je daleko lepši od bilo kog dizajniranog seta.

Restoran Hyde Park smešten je na Dedinju, u jednom od najlepših delova Beograda. Mesto je već u gradu poznato kao epicentar okupljanja za sve hedoniste, pa ga možete posetiti i nevezano za venčanje. Ali, kad je venčanje u pitanju, e onda se u pitanje ne dovodi da li ćete ga praviti u jednoj od najlepših i najglamuroznijih bašti prestonice. Naravno da hoćete. U Hyde Parku Vas čeka izuzetno dizajniran enterijer, široka ponuda najkvalitetnijih vina iz Srbije i Italije i pažljivo osmišljen meni koji u potpunosti prati besprekornu vinsku kartu. Ugodite svim svojim čulima i uživajte kao da ste gost na sopstvenom venčanju. Toliko ćete se opustiti u ovom zelenilu, dekorisanom toliko jedinstveno da može da parira ambijentu u bilo kojoj svetskoj metropoli. Takvo će biti i Vaše venčanje u maloj šarenoj oazi ovog restorana. Uz njihov profesionalni tim, planere i dekoratere, svako će pomisliti da je u londonskom Hyde parku ili makar u Central parku u Njujorku. A Vi ste u centru Beograda i uživate u sopstvenom venčanju kao da ste na venčanju najbolje prijateljice. Toliko ste ponosni i opušteni. Dovoljni razlozi da za venčanje na otvorenom odaberete upravo beogradski Hyde Park.

Simbioza umetničkog dizajna i prirode je ono što Vas čeka u Akacia Open Conceptu, u kome skulpturalni objekat prati prirodni ambijent guste bagremove šume u koju je smešten. Čak i njihov zatvoren prostor deluje kao prostor na otvorenom, jer je od stakla i pažljivo je projektovan tako da ostavlja utisak da niste zatvoreni “među zidovima”. Kada se tome doda ručno izrađen nameštaj specijalno dizajniran za ovaj lokal, možda ipak Vašu želju da venčanje pravite na otvorenom preinačite. Šalu na stranu, ima Akacia “keca u rukavu” i za otvoren prostor. I to kakav Open Concept! Njihov prostor na otvorenom predstavlja pravu šumsku idilu, sa stazama i platoima okruženim gustim stablima bagrema. Ovaj jedinstven prostor u šumi ostavlja utisak netaknute prirode i uređenog ambijenta sa minimalnim uplitanjem čoveka. U procesu izgradnje Akacia Open Concepta, kao ljubitelji prirode, pažljivo su projektovali svaku stazu i svaki plato prema prirodnoj vegetaciji ambijenta, kako nijedno stablo ne bi bilo posečeno. Pa zamislite onda koliko će pažljivo učestvovati u organizovanju Vašeg venčanja. Najtoplija preporuka.

Bajkovito mesto na kome je smeštena Vila Jugovo Smederevo, prijatno i posvećeno osoblje i hrana i piće vrhunskog kvaliteta, samo su neki od razloga zašto da odaberete upravo ovaj prostor za Vaše venčanje. Domaćini iz Vile Jugovo S Vam obećavaju da ćete svoje slavlje podići na poseban nivo i doživite nezaboravno iskustvo. Tu, na obali Dunava, na terasi koja odiše elegancijom, stilom i domaćinskom toplinom, profesionalni tim Vile Jugovo S će dati sve od sebe da Vašu proslavu učine zaista jedinstvenom, jer kažu tu su da slave samo Vašu ljubavnu priču. Pa će i proslava na ovoj divnoj reci biti duboko personalizovana. A svečanost kod njih je, obećavaju, veličanstvena, jedinstvena i potpuno drugačija od drugih, upravo poput Vaše ljubavi. Venčanje na obali Dunava u Vili Jugovo S će Vaš dan učiniti posebnim i nezaboravnim jer, obećavaju iz Vile Jugovo S, oni se ne bave samo iznajmljivanjem prostora, već stvaraju jedinstvenu svečanost koju ćete Vi i Vaši gosti zauvek pamtiti! Ispričajte im Vašu priču i oni će je pretvoriti u bajku!

Ambijent protkan elegancijom, bašta pod lipama, vrt i potpuna predanost pri organizaciji Vaše svečanosti. Sve ovo hotel Radmilovac čini jednim od najomiljenijih mesta za porodične skupove, venčanja i zabave. A njihova priča ide ovako: U jesen 1989. godine, mladi par je pretočio svoju strast prema gastronomiji otvorivši hotel i restoran u Vinči, inspirisani vinogradima i voćnjacima koji okružuju posed od 2 ha. Tako je nastao Radmilovac, esencijalna tačka susretanja za poznavaoce dobre hrane. A tako je nastao i prostor koji će sa podjednako velikom strašću učestvovati i u organizaciji vašeg venčanja, ukoliko baš ovo mesto pod otvorenim nebom izaberete za ono na kome ćete izgovoriti to čuveno i ponosno: DA. Profesionalni i ljubazan tim hotela Radmilovac, sa velikim iskustvom u planiranju i organizaciji brojnih venčanja, svakako će učiniti da i pripreme za Vaše venčanje proteknu bez “trzavica”, a da tog dana zablistate u punom sjaju, bez brige i opterećenja kako će sve da izgleda. Uz ovaj tim, sve će biti – savršeno!

Možda da pustimo na momenat da brojke govore umesto nas. A brojke Cluba Maestro su: 1.782 proslava, 1.236 srećnih parova, 1.530 različitih torti i 1.096 cvetnih aranžmana. Sledeće u nizu ovih brojeva moglo bi da bude Vaše venčanje, jer sa ovolikim iskustvom, budite slobodni da se prepustite i venčanje na otvorenom upriličite upravo u Clubu Maestro. Jer to je, poručuju iz njega, klub za Vaše posebne trenutke. Club Maestro svakako jeste posebno mesto za proslave u neobičnom, prirodnom i romantičnom ambijentu koji odiše toplinom i intimom. Jedinstven i harmoničan stil, pored funkcionalnosti pružiće Vam i osećaj savršenog komfora. Poseduju i ketering Ta divna hrana, čime Vam pružaju  kompletnu  organizaciju. Uz mogućnost da vam obezbede iskusno osoblje, konobare, barmene, hostese, kompletnu opremu, nude i usluge Event consultinga – stručnu pomoć i kompletno organizovanje događaja.

Osetite čaroliju svadbe na brodu i zaplovite u bračnu luku uz nezaboravno krstarenje Dunavom i Savom, uz neobično lepo kapetansko venčanje. Sve to uz pomoć Jahting kluba Kej, se nalazi  na jednoj od najlepših tačaka na novobeogradskoj obali Dunava – u neposrednoj blizini  ušća Save u Dunav, nadomak Parka prijateljstva. Jedan od najsrećnijih događaja u životu obeležite na originalan način i, ako već želite venčanje na otvorenom, neka to bude drugačije. Neka to bude na brodu, u ekskluzivnom restoranu i prijatnom ambijentu na reci. Jahting Klub Kej će Vam omogućiti raznovrsnu gastronomsku ponudu, uređenje i dekorisanje prostora prema Vašim željama i mogućnostima, kao i dolazak matičara pred kojim ćete izgovoriti sudbonosno DA. A izgovorite ga na mestu Srećna Bova, koje predstavlja simbol Beograda i nalazi se na prirodnom mestu spajanja Save i Dunava. Veruje se da se parovi koji se venčaju na ovom svetom mestu  punom energije spajanja i ljubavi, nikada neće rastaviti, jer kao što se dve reke ne mogu rastaviti, tako se ni mladenci venčani na ovom mestu ne mogu razdvojiti. A, dok krstarite beogradskim rekama pruža Vam se jedinstvena prilika da uživate u prelepom pogledu na Kalemegdan, Veliko Ratno Ostrvo, Gardoš, Zemun, Ušće Save u Dunav, kao i beogradske mostove koji će očarati i Vas i Vaše goste.

Želite da Vaše venčanje na otvorenom podseća na ona raskošna, kraljevska venčanja kakva smo viđali dosad gotovo samo u filmovima? Prostor Vinarije Šapat će Vam to omogućiti i u stvarnosti, jer su oni domaćini nezaboravnih venčanja i drugih privatnih dešavanja u vinogradu, koja upravo poprimaju kraljevski duh i na kraju postaju originalna, retka i vredna uspomena. Uz posebnu ponudu menija, tu je i verni pratilac – najbolje iz selekcije Šapat vina. Sveže i odabrano po Vašoj želji, pripremljeno baš po vašoj meri, sve je usklađeno sa prilikom i urađeno po Vašoj ideji. A opet, Vaše je samo da se opustite i uživate u specijalnom životnom danu, a brigu o različitim pratećim detaljima: dekoru, muzici, transportu Vaših gostiju – prepustite nekome od dugogodišnjih saradnika vinarije, koje rado preporučuju jer su sigurni u njihovo iskustvo i profesionalizam. Ukoliko želite, u Vinariji Šapat možete provesti i prvu bračnu noć, a Vaše zvanice takođe imaju mogućnost noćenja u luksuznoj vili, koja je sastavni deo kompleksa i koja u svom sastavu ima četiri komforne sobe i dva prostrana apartmana.

Prepoznatljiv, jedinstven, a različit. Takav je salaš Đorđević u Subotici. Takvo će biti i Vaše venčanje ukoliko se opredelite da ga organizujete baš na ovom salašu, tu pored Ribarske kuće, sa pontonom koji daje posebnu draž okolini. Imate mogućnost da na salašu Đorđević ugovorite venčanje, na kome bi oni pripremili hranu i piće, ali možete da izaberete i samo rentirate njihov čarobni prostor na otvorenoj dvorišnoj terasi, kraj bazena, za Vaš specijalan dan. I zaista će Vam ovde biti čarobno mesto da izgovorite Vaše večno DA. Kako bi Vama smanjili “muke”, profesionalno osoblje salaša Đorđević Vam nudi jednostavna rešenja, za pitanja poput dekoracije, torte, protokola… Oni su tu zbog Vas, i to veoma dobro znaju, tako da će apsolutno svakoj Vašoj želji i ideji pokušati da izađu u susret, jer, kažu, da ste Vi – mladenci sami takvi “posebni” i jer je dakako ovo samo Vaš dan. I mnogo lepa tradicija – mladenački i dečiji šumarak zasađen u godini dešavanja, je tu da Vas uvek seća na vreme koje nikada ne zaboravljamo i kojem se sa radošću uvek vraćamo.

Club Reset nalazi se nadomak Novog Sada u Sremskoj Kamenici i svega sat vremena vožnje od Beograda. Skriven u pitomoj prirodi Čardaka i izolovan od gradske svakodnevice, Club Reset, pruža jedinstven pogled na grad i panoramu Fruške gore. Club reset predstavlja nesvakidašnji beg od stvarnosti i to na način koji ste Vi zamislili. Kompozicija savremene arhitekture upotpunjena prirodom Fruške gore, pruža pregršt mogućnosti za nezaboravno venčanje – Vaše venčanje iz snova. A izabraćete ga ukoliko imate ideju da Vašu svečanu ceremoniju organizujete na poseban način, u savremenom prostoru, sofisticiranom stilu i nesvakidašnjem ambijentu. A takav je Club Reset. Klub je zatvorenog tipa. Izdaje se samo za posebne prilike, te kao takav, gostima garantuje potpunu privatnost i neometanu zabavu. Zahvaljujući velikim mogućnostima samog prostora, kao i stručnom i iskusnom timu domaćina, Reset je idealno mesto na kome možete organizovati i realizovati venčanje o kakvom ste dugo maštali.

Jedan od najlepših mesta za venčanja na otvorenom u Beogradu je svakako Botanička bašta “Jevremovac”. U srcu grada skrivena je ova čarobna oaza sa više od 1.000 vrsta raznih, najzanimljivijih biljaka, zelenila, retkog rastinja i kutaka kakve samo možete da zamislite, među kojima je i neizrecivo lep Japanski vrt, koji krase biljke iz Zemlje izlazećeg sunca. Upravo je Japanski vrt omiljeni kutak za fotografisanje na venčanjima. Ukoliko i Vi imate želju da vaše venčanje obavite upravo ovde ili najlepše trenutke želite da ovekovečite u Japanskom vrtu, Važna informacija za Vas je da mladenci pre svadbe moraju da se najave i dogovore željeno slikanje. Venčanja sa kompletnim svadbenim koktelom, iznad staklene bašte, takođe su ostvarljiva. Dekoracija u ovom ambijentu izgleda baš kao priča iz bajke. Ketering služba će začiniti Vaše slavlje zakuskom i pićem, a sve to prati fenomenalna akustična muzika, koja je jedino primerena ovakvom veličanstvenom mestu. Večernja veselja su specijalno zanimljiva zbog prelepog osvetljenja. 

Ako je dobra za snimanje serija i filmova, onda je sigurno dobra, ma ne dobra, odlična za Vaše venčanje. Sojenica Casa Di Figo u Progaru predivan je prostor na otvorenom za svadbu iz Vaših snova. Na samo 30 km od Beograda, ulazite u potpuno novi i drugačiji svet, koji Vam nudi prelepa priroda u koju je smeštena Casa Di Figo, gotovo nestvarna kuća koja se savršeno uklapa u okolinu, u kojoj nema nepotrebnih građevina koje bi “uzurpirale” pogled koji puca na drugu stranu obale reke Save. Ovo mesto gradska buka i haos apsolutno ne dotiču. I možda je baš ovaj prostor na otvorenom “pun pogodak” za Vašu svadbu iz snova. U tom slučaju se, u dogovoru sa fantastičnim vlasnicima, ljubaznim i profesionalnim osobljem, začas predivno “svakodnevno” dvorište, po kome su raspoređeni jastuci, lejzi begovi, mreže za ljuljanje i kreveti pričvršćeni za krošnje drveća, uz dekoraciju kakvu želite, pretvara zaista u filmske kulise, u kojima je i te kako vredno reći: DA.

Baš kao što joj ime kaže, srećna kuća je sigurno pravo mesto da kažete Vaše DA, i odatle započnete novi život udvoje. Nova bajkovita kuća nadomak Beograda nudi sve svoje lepote, a verujte, ima ih onoliko, za razne vrste događaja na otvorenom, ali su pre svega venčanja na ovom prostoru magična. Kod njih se slave posebni dani, a Happy House je svakako mesto gde se, nadasve, slavi ljubav. Ideja Happy House mesta je nastala iz želje da kuća postane centar deljenja radosti. Zbog toga je, kaže vlasnica, kuća građena sa mnogo ljubavi i svakom detalju je posvećena velika pažnja. Porodično su vlasnici ovde obeležili mnoge lepe trenutke i želeli su da taj osećaj zaživi i da se isto osećaju svi njihovi gosti. Ukoliko Happy House izaberete za mesto na kome će se održati Vaše venčanje, budite sigurno da će to biti ceremonija za pamćenje i trenuci kojih ćete se zasigurno sećati čitavog života.

U ovoj rustičnoj kući s pogledom na Most Slobode, možete napraviti svadbu za pamćenje! I prepričavanje nadaleko. Sigurno je da prostor Bo Inside oduzima dah i da kada ga vidite pomislite: Da li ja ovo sanjam?! Ne sanjate, jer se ovaj fantastičan kutak na otvorenom i potencijalni raj u kome može biti Vaše venčanje, nalazi tik kraj Novog Sada, a kao da je na nekom filmskom platnu, ko zna gde, u kom egzotičnom ćošku sveta. Bo Inside jedan je od najdivnijih prostora u Srbiji za intimne proslave i razna kreativna okupljanja, kakvo i Vaše venčanje može biti. A s obzirom na činjenicu da se često koristi za razne foto-sešne vrhunskih brendova, ne sumnjamo da će i fotografije sa Vaše svadbe biti kao one spremne za najkvalitetnije modne kataloge. Ukoliko planirate da Vaše venčanje bude baš intimno i malo, do 30 ljudi, sa najbližom rodbinom ili možda čak i samo sa prijateljima, obavezno otputujte do mesta na kome je Bo Inside pre nego što počnete da tražite bilo koju drugu lokaciju. Nećete zažaliti.

Običnim danima, Sava Sava je mesto na koje svi rado pobegnu da bi se nauživali u prirodi, prelepom pogledu na reku, uz fantastičan ručak, i mesto sa gotovo najboljim koktelima i nargilom u gradu. Neobičnim danima, Sava Sava se pretvara u savršen prostor za svadbu na otvorenom. Čudesna priroda i bogato zelenilo, voda koja teče tik pored Vas, dovoljni su razlozi da upravo ovde izgovorite svoje ponosno: DA. Ljubazno osoblje će Vam pomoći da Vaše ideje postanu realnost, a ako planiranje, organizaciju i dekoraciju Vaše svadbene ceremonije poverite nekom profesionalnom timu, onda nećete čak ni moći da zamislite koliko će Vaše venčanje biti divno. Sava Sava concept nastao je sa idejom da se svim ljubiteljima prirode, reke, vina i dobre hrane napravi jedno mesto gde će sve to pronaći. Ukoliko je ovo sve što i Vi želite za Vaš specijalan dan, onda budite sigurni da ste na pravom mestu. I plus, kod njih možete doći savskim nasipom, pešaka ili kolima ali i sa reke – gliserom, skuterom ili čamcem. Obezbeđeno je mesto za Vaše vozilo, bilo kopneno ili vodeno. 

Baron Kaštel se bira ukoliko želite da Vaše venčanje bude predivna priča smeštena u bajkovit ambijent. Ovo mesto u Novom Sadu apsolutno ima sve što je potrebno za Vašu svadbu iz snova. Odlična hrana, domaće i piće po želji, ljubazno i profesionalno osoblje, a pre svega predivnu prirodu i očaravajuće lep pogled na Dunav, učiniće da se Vaša svadba dugo, dugo pamti. Elegantan ton Vašoj proslavi daće bazen u obliku slova T, sa azurno plavom bojom vode, oko koga mogu biti raspoređeni stolovi sa gostima, a vrhunska rasveta učiniće sve još glamuroznijim čim sunce počne da zalazi. Ma bezbroj je mogućnosti kako da sa Vašim organizatorima i dekoraterima učinite ovo mesto još posebnijim, ukoliko je to moguće. A uvek je moguće. Neka Vaša svečana ceremonija odiše glamuroznoćšu i stilom. A za to Vam neće mnogo trebati, jer je ovaj prostor na otvorenom, sam po sebi takav. Zakažite termin, pozovite goste i uživajte u Vašem do tada najveselijem danu pod otvorenim nebom Baron Kaštela u Novom Sadu.

Splav – restoran Druga priča ušuškan je na reci Dunav i Zemunskom keju, pravom mestu ukoliko razmišljate o venčanju na otvorenom. Okružen zelenilom i rekom, na splavu građenom srcem i dušom, u enterijeru i ambijentu koji odišu hedonizmom, sa osobljem koje svoj posao radi iz ljubavi i zadovoljstva, ovaj restoran zaista nudi neku bolju, drugu priču. Neka takva, potpuno posebna i drugačija bude i Vaša priča sa venčanja. Mogu da Vas “kupe” Dunavom i prelepom prirodom na kome bi se ceremonija održala, a mogu to da učine i “preko stomaka”, jer je porodična tradicija i ugostiteljski duh koji živi 30 godina kuhinju restorana Druga priča čine fantastičnom oazom ukusa. Takvi će biti i zalogaji na Vašem venčanju. Zalogaji za prvu radost. Reka. Domaće vino i rakijica. Ali, najvažnije za Vas, odličan tim profesionalaca iz Druge priče će Vam do najvažnijeg detalja organizovati dan za pamćenje, a Vi ćete sigurno njihovu “krilaticu” od tog dana uzeti kao Vašu: “Opet kao svi, al’ niko kao mi”

Glamurozno i sa stilom, moderno ili retro, romantično, vintage, shabby chich, country, rustic… Kako god da Vam se dopada i kakvo god da poželite da bude Vaše venčanje, Green Day Venčanja Fruška Gora će umeti da Vam organizuju i Vašu svadbu učine nezaboravnom. Unikatnost Green Day vile proizilazi iz ljudskog prkosa jednoličnom svetu, ali kao većina ljudi slave ljubav, prisnost, život i hedonizam. U ovoj vili kažu da “žele da nižu Vaše osmehe po dolasku i ispunjavamo prostor Vašim uzdasima oduševljenja po odlasku”. Na tome, tvrde oni, počiva njihova autentičnost. Ukoliko odlučite da Vaše venčanje na otvorenom bude u divnom prirodnom ambijentu fantastične Fruške gore, gde ekološki balans ne dozvoljava žulj zbog štikle ili sapetost od sakoa, onda ne tražite dalje. Našli ste savršeno mesto za Vas. Profesionalan i Green Day tim pun entuzijazma, inspirisani bezuslovnom ljubavlju prema poslu i ugađanju, biće Vam na raspolaganju i uz Vas od samog početka, Vaše venčanje na otvorenom pretvoriće se u priču za pamćenje.

U kom god kontekstu da pominjemo restoran Reku, mislimo da je dovoljno da kažemo upravo samo to – Reka. Ona je sinonim za dobar i kvalitetan provod, sinonim sa tradicijom za organizacije raznih proslava, ali i garant da će Vaše venčanje u bašti restorana, na obali reke, svakako biti savršeno! I sve će oni da Vam isplaniraju i organizuju: piće dobrodošlice za Vaše goste, čin venčanja, fotografisanje, serviranje kolača, kafe… Sve se to, po dogovoru ili spontano događa u “donjoj bašti”. U ovom restoranu ponudu formiraju na osnovu Vaših želja. Moguće je da hrana bude poslužena po principu “švedskog stola” ili “set menija”. Vrsta hrane je u potpunosti Vaš izbor, kao i izbor pića. U ponudi restorana su i već formirani paketi, pa je i to stvar dogovora između vas, budućih mladenaca i menadžmenta restorana. Parking je obezbeđen. Ništa više od navedenog Vam ne treba za fantastično venčanje kojeg će se svi dugo sećati, a vi ga zauvek pamtiti. 

Kazaljke su se poklopile, pardon, nisu samo pokazuju da je 22:22. House pravo vreme, pardon, pravo mesto koje biste trebali da izaberete za Vaše venčanje. Svadbena ceremonija pod vedrim nebom, pored bazena azurno plave vode, učiniće da se tog dana zaista osećate savršeno. Nikako drugačije ne bi trebalo mladenci ni da se osećaju. A uz vrhunski tim profesionalaca, Vaše venčanje će biti kao iz časopisa. U luksuzno-rustičnom stilu, na “brisanom” prostoru zelenih polja, jedino što Vašim gostima i vama preostaje je da uživate, da se provodite uz odličnu muziku, osmehe i divan osećaj posebnosti. Jer takvo će biti Vaše venčanje u House 22:22.  Samo petnaestak minuta od centra Novog Sada, u naselju Čenej, na više od 3.500 metara kvadratnih prostire se imanje ove divne kuće House 22:22. Ušuškana u zelenilu i potpuno izolovana od ostatka sveta i čaršije, u njoj ćete provesti najlepše trenutke sa svojom porodicom i prijateljima, uz onaj najlepši i najsvečaniji kada izgovorite to tako slatko: DA.

 

Dorćol Platz je multidisciplinarna art komuna otvorena za sve kreativne ljude, mesto susreta svih koji se zalažu za kulturne i društvene promene. Dorćol Platz deluje na zajednicu kroz umetnost, obrazovanje i projekte usmerene na aktiviranje i umrežavanje domaćeg i stranog kreativnog sektora. Kao urbani prostor koji je otvoren za nove umetničke forme i svetske tendencije, doprinosi širenju kosmopolitskog duha Beograda. Ali je svakako otvoren i za to da ga izaberete za mesto na kome ćete proslaviti jedan od najvažnijih dana u Vašem životu. U prostoru koji se nalazi u jednom od istorijski najbogatijih krajeva srpske prestonice – Dorćolu, možete organizovati svadbu o kojoj ste godinama maštali. Urbanu, drugačiju, slavlje sa stilom. Odličan i profesionalan tim Dorćol Platza će Vam pomoći u planiranju Vašeg posebnog dana, u kome ćete sigurno uživati. Jer avantura ovde nikad ne prestaje, pa će deo atmosfere ovog mesta sigurno obojiti i Vaše venčanje. 

Evo još jednog salaša na našoj listi najboljih prostora za svadbu na otvorenom. A kako i ne bi bilo, kad je salaš sinonim za dobar provod, odličnu atmosferu i opuštanje. Na svakom salašu se dobro jede (baš), a ukoliko salaš Stremen Jakovo izaberete za wedding destinaciju, o hrani, piću i atmosferi zaista nećete morati da brinete. Ljubazno i iskusno osoblje učiniće sve što treba da za vas naprave savršen dan. Pa i ako bude dečice, kojoj uvek u nekom momentu na svadbi koliko god savršena bila dosadi, ne brinite, jer je u okviru salaša igralište za decu, gde mogu da se zanimaju dok roditelji uživaju u Vašoj svadbenoj ceremoniji. Ovo je takođe idealno mesto za Vaše venčanje ukoliko ste romantični i želite da do oltara dođete u kočijama. Na ovom salašu možete ugovoriti vožnju fijakerom, u kome ćete uživati i Vi, ali i Vaše zvanice dok Vas gledaju u predivnom prirodnom ambijentu i možda sećaju vremena kada su ulice vrvele od kočija. Makar sa starih fotografija. Vi ih oživite na Vašem bajkovitom venčanju, na prostoru gde se svaka fotografija pretvara u najdivniju razglednicu.

Gotovo u samom srcu grada, a opet ušuškan u mir i prirodno zelenilo, kafe bar Pocerac je skrivena oaza u divnom vrtu, u beogradskoj ulici Miloša Pocerca. Mesto koje, iako poslednje na našoj listi najboljih prostora za venčanje na otvorenom, kad ga vidite sigurno stiže na vrh Vaše liste mogućih mesta na kome ćete se venčati. Pravo mesto za sve koji žele da se sklone od svih obaveza dnevnog života, odmore i uživaju i pravo mesto za organizovanje vašeg svadbenog veselja. Predivna bašta kafea u kojoj inače možete da se opustite pod vedrim nebom, na dan Vašeg venčanja pretvara se u prostor iz snova, na koji ćete biti ponosni što ste ga odabrali. Kažu da je Pocerac mesto gde se prijateljstva rađaju, a mi smo sigurni da će ova predivna zelena oaza biti pun pogodak kako na dan Vašeg venčanja, tako i do kraja života, dok budete gledali albume sa predivnim fotografijama iz ovog otvorenog prostora na kome ste rekli Vaše večno: DA!