Izvor fotografje: freepik.com

Omladinske zadruge su sve češće korišćen kanal kako od strane poslodavaca da pronađu radnike tako i od strane onih koji žele da nađu posao, nevezano da li na puno radno vreme ili povremene i privremene poslove. Mnogi često misle da su omladinske zadruge namenjene samo studentima ali članovi omladinskih zadruga su svih starosnih grupa, uključujući i penzionere. U okviru omladinskih zadruga, postoje raznolike mogućnosti zapošljavanja koje obuhvataju širok spektar veština. Izdvajamo šest traženih poslova, od kojih je jedan fokusiran na prevoz, dok se ostali bave dostavom hrane, promocijama, unosom podataka, prevođenjem i prodajom.

Prevoz putnika

Prevoz do aerodroma ili druge vrste limo servis usluga ostaje atraktivan posao za dobre vozače koji imaju dovoljno iskustva i adekvatnu dozvolu i koji žele pružiti udoban i siguran prevoz putnika. Ovaj posao omogućava susret s različitim ljudima i posećivanje mnogih zanimljivih destinacija a da pritom voze najmodernija vozila. Zarada je odlična tako da spajaju i lepo i korisno.

Dostava

U poslednjih 3 godine, svedoci smo velike ekspanzije servisa za dostavu, dolaskom globalnih igrača. Dostava hrane i drugi vidovi dostave omogućavaju da radite čak i na biciklu što je odličan način i da se održava dobra kondicija. Ovo je dinamičan posao koji pruža priliku za istraživanje različitih restorana i upoznavanje sa gastronomskim trendovima i po nekim iskustvima onih koji rade ili su radili poslove dostave, zarada je i dalje natprosečna kada se uporede slični poslovi a omogućava da se radi kada se hoće i koliko se hoće što najviše odgovara mladima. Pogotovo što korisnici često ostavljaju OK napojnice.

Promocije

Rad na promocijama je idealan za mlade ljude koji su komunikativni i entuzijastični. Omladinci mogu biti angažovani u promovisanju proizvoda ili usluga na događanjima, ulicama, putem društvenih medija, tržnim centrima.

Unos podataka

Poslovi unosa podataka pružaju priliku mladima da razvijaju veštine preciznosti i organizacije. Vrlo često omladinci nakon tog početnog posla dobijaju mogućnost napredovanja jer su se upoznali sa poslovnim procesima u okviru date kompanije.

Prevođenje

Ako mladi poseduju višejezične veštine, poslovi prevođenja su odlična prilika za iskorišćavanje tih talenata. Prevođenje može obuhvatati pisanje, usmeno prevođenje ili kreiranje prevodilačkih materijala.

Prodavci

Na kraju ali ne i najmanje traženo, naprotiv, su uvek potrebni prodavci. Kako u trgovačkim objektima tako i u lancima brze hrane. Na ovim poslovima možete graditi svoje prve korake kada je reč o prodajnim veštinama a poznato je da je prodaja jedna od najbitnijih veština jer u životu je mnogo toga prodaja iako često nismo ni svesni toga.

Omladinske zadruge nude širok spektar mogućnosti koje zadovoljavaju različite interese i veštine mladih. Bez obzira da li preferirate vožnju, komunikaciju, rad s podacima, prevođenje i prodaju, omladinske zadruge pružaju prilike za razvoj karijere u različitim sektorima i dobijanje često tog prvog posla kada je nakon toga sve lakše.