Stiglo Vam je društvo, a Vi niste stigli da skoknete po pivo? “Banuli” su Vam nenajavljeni gosti sa kojima biste rado popili po čašu domaćeg kraft piva? A Vi ga nemate! U mestu u kome živite se ne prodaje Vaše omiljeno kraft pivo? Ili imate neku drugu situaciju u kojoj ste se našli bez obožavanog napitka od hmelja? Ne brinite, jer domaća kraft piva možete poručiti online i to je još jedan od odličnih razloga zašto je dobro ovo vreme interneta i napredne tehnologije. 

Mada su, s druge strane, i one kraft pivare koje do pre godinu, godinu i po, nisu imale prodaju preko interneta, zbog situacije u zemlji, izazvane pandemijom, morale da je uvedu. Tek, činjenica je da sada na sajtovima brojnih domaćih proizvođača zanatskog, kraft piva možete da kliknete i da imate (gotovo sve) što Vam je potrebno za koji trenutak sreće. A ljubiteljima ove vrste piva, kraft piva, pa još donešena na njihov prag, sigurno donose male trenutke radosti.

flašaje minimalan broj za dostavu kod većine kraft pivara

dinaraje najskuplja dostava kraft piva na Vašu kućnu adresu

Kraft pivo – online kupovina

Stanje u zemlji izazvano pandemijom, zatvorilo je brojne ugostiteljske objekte, restorane i pivnice, ali je široko otvorilo vrata online sveta u prodaji zanatskog, kraft piva. Zapravo se poslednjih meseci dogodila prava eksplozija online prodaje svih alkoholnih pića, pa među njima, naravno, i kraft piva. I ako Vam ranije na pamet nije padalo da pivo naručujete preko interneta, situacija u kojoj ste se našli, a u kojoj između ostalog, niste mogli sa društvom ili sa partnerom da odete na jedno “ladno” dobro kraft pivo, “naterala” Vas je da krenete u internet prodavnice. 

A tamo su se smestile i domaće kraft pivare, pa tako iz gotovo svake možete naručiti Vašu omiljenu flašicu od 0,33 ili 0,5l. Uslovi online kupovine kraft piva su uglavnom isti, ili vrlo slični, većina pivara ima određen minimum flaša koje dostavljaju, dostava se uglavnom plaća, u većini slučajeva Vam pivo isporučuju istog dana, dok ima i onih pivara koje to čine dva puta nedeljno.

Da ne biste lutali, kad Vam u iznenadnim situacijama zatreba pivo na Vašem kućnom pragu, Premium Srbija Vam preporučuje domaće kraft pivare koje vrlo rado dostavljaju pivo. A Vi pogledajte koja su to piva, po kojim uslovima i po kakvim cenama, pa naručite po neko onako bez povoda i za svoju dušu. 

3 Bir 

 

Ime ove kraft pivare možete čitati dvojako, kao 3 Bir (3 piva) ili kao Zbir, ukoliko ovu brojku-trojku posmatrate kroz ćirilično pismo. Kažu sveži kao njihovo pivo, nastalo 2016. godine u Novom Sadu, 3Bir pivara je rezultat spajanja 3 ključna sastojka: autentičnosti, sposobnosti i ljubavi. A 14 vrsta zanatskog piva vrhunski prave od prirodnih i najkvalitetnijih sastojaka. Svako sa svojim karakterom, temperamentom i jedinstvenim ukusom: Citrozaik, Arhipelag, Akira, Dezerter, memento, Kaskader, Champion #1, Shake, Gari?, Barbados…

Ekipa 3 Bira-a je stečeno iskustvo i znanje iskoristila za savršeni spoj pravljenja tradicionalnih i inovativnih recepata koji njihova piva čine prepoznatljivim i jedinstvenim. Ukoliko ih niste dosad probali, evo prilike i to da se ne pomaknete iz udobnosti svoga doma. Naručite ih online. Dostava na teritoriji Novog Sada plaća se fiksno 220,00 dinara, bez obzira na poručenu količinu piva, a ako čekate 3 Bir van ovog grada, isporuku obavlja kurirska služba, prema njihovom zvaničnom cenovniku.

Stanje u zemlji izazvano pandemijom, zatvorilo je brojne ugostiteljske objekte, restorane i pivnice, ali je široko otvorilo vrata online sveta u prodaji zanatskog, kraft piva

Dilemma

 

Dileme nema, nego odmah telefon u ruke i naručite omiljeno pivo iz Dilema kraft pivnice, jer ste već dosad shvatili da je Dilema sinonim za apsolutno prirodno pivo na svakom koraku, od proizvodnje, pa do Vaše pune čaše. Najkvalitetnije sorte hmelja i autentične vrste pivskih kvasaca daju njihovim pivima kompleksnost arome – od klasičnog lagera, preko pejl ejla, pa do potpuno crnih piva. Kako bi izvukli svu različitost ukusa i mirisa, kažu u ovoj pivari, koriste specijalne metode hmeljenja i fermentacije da bi iskoristili sav potencijal sastojaka.

Kako to rade možete probati u bilo kojoj, od 11 vrsta, koliko prave, a po ceni od 210,00 do 280,00 dinara: India Pale Ale, Nirvana American Ipa, Mitelfruh Lager, Braggot, Black Ipa, Sylvannah, Hefeweizen, Galaxy IPL, Winter Ale BRU-1, Roggenbier ili Hefeweizen Schwarz.

I da znate, minimum za porudžbinu Dilema piva je šest flaša po izboru, a ukupan broj poručenih flaša mora biti deljiv sa 6 zbog transportnog pakovanja. Na poručenih 12, 18, 24 i više komada automatski Vam slede popusti od 10% do 25% na ukupnu vrednost korpe.

H3 Salto 

Vrata svoje web prodavnice Salto pivara je otvorila baš nedavno, ali je i za tako kratko vreme uspela da zabeleži veliki broj porudžbina iz cele Srbije. A to je menadžmentu ove pivare više nego dovoljan znak da su do sada radili pravu stvar, kad su u pitanju kvalitet njihovog piva i odnos prema kupcima. Mada su njihova piva bila dostupna na oko 350 adresa u Srbiji, online prodavnica im je omogućila i da se pojave u nekim mestima u našoj zemlji gde nije bilo njihovog kraft piva. 

Salto u okviru web prodavnice nudi sve vrste piva koja prave, a u planu su im i noviteti čiju je premijeru odložila pandemija. Poslednje pivo koje su “lansirali” je  Salto Wit, belgijski tip pšeničnog piva sa zestom pomorandže. Osim njega, ljubitelji ove vrste piva mogu da uživaju u online naručenim etiketama: Salto Pale Ale, Belgrade Ipa, Stout i Lager.

Dostava je besplatna za sve porudžbine na teritoriji cele Srbije, a ukupan broj flašica treba da bude deljiv sa 12 zbog transportnog pakovanja.

Uslovi online kupovine kraft piva, poput minimalne količine pivskih flaša i plaćanja dostave, su uglavnom slični u svim domaćim kraft pivarama 

Gvint

 

U čemu je gvint sa Gvint kraft pivom? Bez sve šale, gvint je u žargonu štos ili fora, a fora sa ovim pivom, kao i sa većinom iz kraft pivnica je što je kvalitetno proizvedeno, sa mnogo ljubavi, pažnje i strpljenja, da biste baš Vi uživali u njemu. A sad možete i online da uživate u Vašem omiljenom piću koje pravi Gvint pivara iz Beograda, specijalizovana za proizvodnju nefiltriranih i nepasterizovanih lager piva. 

Flašice piva od 0.33l stižu do Vas, a možete da birate između šest vrsta njihovog kraft piva, po ceni od 180,00 do 220,00 dinara po flaši: Gvint 5, Tamni i Svetli (0,33 i 0,5l) Gvint, Pšenično pivo i Orthodox Celts Red – čuveno pivo na koje je ponosan i naš popularni muzičar Aca Seltik, a koje je njegov bend “Orthodox Celts” uradio zajedno sa prijateljima iz pivare Gvint.

Pivo možete naručivati svakog dana, a Gvint ga dostavlja utorkom i četvrtkom. Cena dostave je 500,00 dinara, dok je za porudžbine paketa od najmanje 20 flašica dostava besplatna. Isporuku ova kraft pivara obavlja u radijusu od 20 km od centra Beograda

Dogma 

 

Dogma je još jedna zanatska pivara, koja je tek nedavno uvela dostavu na kućnu adresu iako je ova ideja odavno postojala. Ipak, ulazak u e-commerce segment bio je samo logičan sled događaja za ovu kompaniju, koji je već bio u planu, samo je pandemija ubrzala sve. Munjevito su svu energiju usmerili na tu stranu i obožavaocima njihovog kraft piva omogućili Internet, odnosno beskontaktnu prodaju.

Dogma u ponudi trenutno ima 15 različitih piva u flašicama i limenkama od 0.5 i 0.3l, a uskoro će omogućiti i prodaju točenog piva u litarskoj ambalaži. Inače, dostupna su sva piva iz njihove stalne postavke, special brew i dve kolaboracije.

Pandemija je u mnogome uticala na domaće proizvođače kraft piva, ali oni se ne daju i nastavljaju da rade ono što najbolje znaju – da kuvaju pivo. Ljudi su to cenili pre virusa, ceniće i kada sve ovo bude iza nas. Domaćim proizvođačima zadat je ozbiljan udarac, a mi u Dogmi spremni smo da uzvratimo najjačim oružjem koje imamo – kvalitetnim proizvodom i timskim radom.

Beerkan 

 

Oni kažu da kraft (na teritoriji Beograda) kuca na Vaša vrata u roku od dva sata, a Vi odmah proverite da li je to tako. Njihovo pivo online možete da naručite od ponedeljka do nedelje, od 8h do 21h, i još dodaju da ako okasnite baš mnogo, “čujemo se sutra, i Beerkan ima dušu”. A pre nego što ih pozovete (na vreme) biće Vam značajne informacije da je minimalna porudžbina šest flaša i da ćete za isporuku morati da izdvojite 300,00 dinara. Plaćanje je pouzećem – Beerkan vama pivo, Vi Beerkanu lovu.  

A kad znate sva ova pravila, ostaje da pogledate i iz njihove bogate ponude sa oko 20 vrsta kraft piva, izaberete ono koje volite. Ili, kad Vam već donose na kućnu adresu, odaberite od svakog po malo, dok ne nađete ono koje će ubuduće biti baš “Vaša šolja piva”. 

p.s. Možda ćete morati, ipak, za porudžbinu da se strpite dan, dva, tri, dok ne završe radove na sajtu u kojima su trenutno