Spa centar je veoma popularan vid brige o zdravlju i vitalnosti tela. Za njega mnogi tvrde da obnavlja energiju i čini vas spremnijima da podnesete stres – koji je jedan od najvećih i najčešćih problema današnjice.

Stres može delovati veoma destruktivno po psihofizički balans osobe, a dan u spa centru je odličan saveznik u borbi protiv istog, jer je to način da sebi priuštite adekvatnu negu uma i tela.

Ukoliko planirate da posetite spa centar prvi put, sigurno će vam značiti da budete upoznati sa svime što vas očekuje kako biste se osećali potpuno relaksirano i uživali u novom iskustvu koje ste zaslužili.

Kada se uputite ka spa centru, najbolje bi bilo da imate odvojenu torbu za spa centar u koju ćete spakovati sve potrebne stvari za vaš dan posvećen zdravlju i opuštanju. Zavisno od vrste usluga spa centra koje želite da koristite – razlikovaće se sadržaj vaše torbe.

Iako spa centri uglavnom imaju da vam ponude “dodatnu opremu”, mnogima je prijatnije da sa sobom ponesu dodatne potrepštine. Imajte u vidu da je jedini cilj da sebi omogućite što prijatnije iskustvo.

Obavezno ponesite bademantil

Ako želite da koristite bazen ili đakuzi, obucite kupaći kostim, a bademantil ponesite sa sobom. Ogrnite ga nakon kupanja i dopustite da vas zagreje, ali i upije višak vlage od saune ili bazena. Odlično će vas služiti kao garderoba koju ćete nositi između dve različite usluge spa centra ili menjanja prostorija.

Takođe, možete poneti i papuče u kojima ćete šetati po spa centru, kao i nešto za zabavu poput slušalica i knjige. Preporučujemo da aplikacije na telefonu “utišate” tokom vašeg boravka u spa centru – kako biste se zaista posvetili sebi.

Kako se ponuda usluga razlikuje, ako želite da budete sigurni da ste spakovali sve što će vam biti potrebno – sasvim je u redu da da kontaktirate upravo spa centar u koji planirate da odete i pitate ih šta vam preporučuju da ponesete.

spa nega kozmetika

Izbor tretmana – kako da najbolje iskoristite vreme za sebe?

Ako ste jedni od onih koji vole da planiraju svoje aktivnosti, dan u spa centru je prilika da pažljivo osmislite redosled tretmana koje želite da priuštite. Različite tretmane možete podeliti na one koji imaju estetsku ili medicinsku ulogu.

Spa centri u Srbiji imaju široku ponudu dostupnih tretmana, a na vama je da prepoznate one koji odgovaraju vašim potrebama i željama – to jest vašem životnom dobu i zdravstvenom stanju.

Važno je da dobro istražite tretmane koji vas interesuju kako biste utvrdili da oni zaista odgovaraju vašim očekivanjima. Tačne infomacije o namenama različitih tretmana ćete dobiti upravo u spa centru koji planirate da posetite.

Najčešće su možete pronaći tretmane za lice i telo – poput pilinga, maski, pakovanja i sličnog, tretmane za nokte i tretmane kao što privremeno ili trajno uklanjanje dlačica sa tela.

Takođe, mnogi tretmani imaju svrhu da poboljšaju vašu fizičku formu topljenjem masnih naslaga, uklanjanjem bora, pora ili strija na koži ili pak zatezanjem delove opuštene kože.

Masaže različitih namena su jedne od najpopularnijih tretmana u spa centrima. Zavisno od vašeg životnog stila, vašem telu će prijati primena različite vrste tehnike masiranja – relaks, sportska, masaža vulkanskim kamenjem, itd.

Uskladite izbor tretmana sa životnim stilom

Ključni faktor kojim ćete osigurati da vaš spa dan bude poseban ugođaj koji ste priredili sebi jeste da uskladite izbor tretmana sa vašim potrebama i preferencama – najpre se zapitajte šta će vas najviše učiniti srećnima.

Dok će nekome za samopouzdanje najviše značiti tretman koji uklanja bore, neko drugi će bolje podnositi stres nakon masaže za opuštanje mišića. Krajnje je individualno koji tretmani će vam ostvariti vaša očekivanja od spa centra.

Pri konsultovanju sa stručnjacima u spa centru, najbolje je da istaknete kakve su vaše životne navike i koje tegobe osećate tokom istih, kao i koja su vaša očekivanja od vašeg prvog spa iskustva.

Tako će vam biti predložena personalizovan paket usluga koji je sačinjen od kombinacije nekoliko tretmana. Za potpuni ugođaj, tretmane možete organizovati tako da budu celodnevni užitak.

Da li je spa dan pravi izbor za vas?

Spa dan je uglavnom odabir onih koji nemaju dovoljno slobodnog vremena tokom nedelje, pa im je najlakša organizacija upravo odvajanje celokupnog dana tokom vikenda.

Takođe, dan u spa centru može biti odličan izbor za obeležavanje neke specijalne prilike. Ako želite da sa nekim provedete spa dan, posotje mnogi tretmani prilagođeni za parove, a najčešće i specijalizovani paketi usluga.

Ukoliko se bliži trenutak u kojem treba da odaberete poklon za vama dragu osobu – većina spa centara nudi opciju poklon vaučera kojeg možete proslediti. Uz to je odličan dodatak uz poklon i pripremljena spa torba, o kojoj smo već govorili.

Čak i da provodite vreme u idealnom hotelu na odmoru, može se desiti da ne dozvolite svom telu da se zaista opusti. Ako prepoznajete kod sebe takvu tendenciju, onda je odlična ideja da za sebe organizujete kompletni detoks od briga.

Nadamo da smo vam ovim tekstom približili šta možete da očekujete od iskustva u spa centru i kako da se za isti pripremite. Hedonistički doživljaj će delovati regenerativno na vaš ceo organizam, te pomoći da se da preuzmete kontrolu nad nakupljenim stresom.