Izvor fotografje: pexels.com

Koja je vaša prva asocijacija na Voždovac?

Da li je to popularno izletište Avala, sportski centar Banjica, bioskop Voždovac ili možda kultni film Kad porastem biću Kengur?

Sa svojom dobrom povezanošću sa centrom grada i savršenom ravnotežom između urbane sredine i netaknute prirode, predstavlja idealno mesto za život. Nije ni čudo što su poslednjih godina izgrađeni mnogi novi moderni i komforni stanovi na Voždovcu, a i što se veliki broj ljudi opredeljuje za preseljenje tamo.

Voždovac je takođe mnogima i lokacija koju vole da posete kada se užele dobre hrane i kvalitenih restorana. 

Da li ste već posetili neki od njih?

Nastavite sa čitanjem našeg teksta i saznajte koji su to najbolji restorani na Voždovcu!

Voždovac, poznat i kao ,,južna kapija Beograda”, je mesto sa burnom i bogatom istorijom, na kom se oduvek dobro jelo i pilo.

Jedna je od najvećih opština u Beogradu, obuhvata čak 36 naselja, na njoj živi oko 160 hiljada stanovnika i možete ih lako prepoznati jer će iskoristiti svaku priliku da vam ponosno saopšte odakle su.

Bilo da ste Voždovčani od skoro ili da živite tu oduvek, pogledajte listu najboljih voždovačkih restorana koje morate posetiti ukoliko već niste.

#1 Restoran Kovač – voždovačka tradicija duga 8 decenija

Svaki pravi Voždovčanin će vam reći da je ovo restoran koji morate posetiti. Kovač postoji osam decenija i jedna je od retkih kafana koja je uspela da sačuva iskreni kafanski duh – mesta u kom se veseli i tuguje, lome čaše kad vas ponese pesma, započinju veliki poslovi i još veće ljubavi.

Nastao je davne 1932. godine na mestu stare kovačnice, na tadašnjem Avalskom drumu. Ova prelepa stara kuća na ćošku, obnovljena je i opremljena po najsavremenijim ugostiteljskim standardima, ali je uspela da zadrži svoju vizuelnu autentičnost.

Omiljeni srpski specijaliteti pripremaju se u restoranu Kovač na tradicionalne načine i možete svakog dana uživati u proji, domaćem siru, kajmaku i prušuti za doručak.

Kasnije u toku dana u svojoj svakodnevnoj ponudi ima sveži domaći hleb, teletinu i jagnjetinu ispod sača, punjene paprike, gurmanska rebarca na podvarku, sarme, pasulj, jaretinu u mleku, dimljenu svinjsku kolenicu i mnoge druge specijalitete.

Takođe možete uživati u desertu u vidu domaćih krempita, orasnica i čuvenih hladnih palačinaka – ukoliko za njih ostane dovoljno mesta nakon obilnog ručka.

#2 Restoran Piatto Saruna – okružen zelenilom Banjičke šume

Ako vam treba odmor od gradske gužve i buke, ovaj restoran je idealno mesto za vas. Uživaćete u hrani i ambijentu okruženi mirom Banjičke šume u okviru sportsko-rekreativnog centra Banjica, uz neponovljiv svet sauna i spa sadržaja, i samo najsvežije sastojke, pažljivo odabrane na beogradskim pijacama od strane njihovog kuvara.

Nećete se prevariti ako naručite njihovu prepoznatljivu picu, pripremljenu po tradicionalnoj italijanskoj recepturi i ispečenu u peći na drva.

#3 Restoran Sinđelić – mnogim Voždovčanima omiljeni

Ovaj restoran postoji dve decenije i za to vreme uspeo je da postavi visoke standarde u pogledu kvaliteta hrane i usluga i time osvoji simpatije velikog broja gostiju, koji se uvek rado vraćaju. U jelovniku možete pronaći širok asortiman tradicionalnih jela srpske kuhinje, zajedno sa mnogim popularnim evropskim.

Jedno je sigurno, pored tolikog izbora hrane ni jedan gost neće se osetiti zanemareno i pronaćiće obrok po svom ukusu u Sinđeliću.

casa tanjir pribor na stolu

Izvor fotografje: pexels.com

#4 Diwali – autentična indijska hrana na Voždovcu

Tajna indijske kuhinje leži u delikatnoj upotrebi začina.

Ukoliko ste željni nečeg drugačijeg, dođite u Diwali i okusite autentične ukuse karija, hrskavog pita hleba i raznih kreativno serviranih i s ljubavlju pripremljenih tradicionalnih obroka iz indijske kuhinje.

Ono što će vam se dopasti je što je hrana u ovom restoranu, iako autentična, ipak prilagođena našem podneblju, te ćete moći da birate koliko ljuto i začinjeno želite da vam bude jelo, ukoliko niste navikli na pikantnost.

#5 Restoran Gaj – u komšiluku čuvenog vojvode Stepe

Gaj se nalazi na jednoj od najviših tačaka Beograda, pored spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u Kumodražu i u neposrednoj blizini omiljenog izletišta Beograđana, Avale.

U potpunosti je rekonstruisan i moderno opremljen, ima prostranu terasu pod hladovinom hrasta i pogled na Beograd kao na dlanu. Omiljeno je mesto svih osoba koje žele uživaju u vrhunskim specijalitetima udaljeni od svakodnevne gradske gužve.

Svakoga dana u ponudi su supe i čorbe, topla i hladna predjela, jela sa roštilja, pažljivo birani specijaliteti nacionalne i internacionalne kuhinje, ribe i specijaliteti – jela sa ražnja i ispod sača.

#6 Dušanovački cvet – tradicija duga skoro 40 godina

Starijim Beograđanima poznat je kao restoran ,,Kod Spase” a mlađima kao ,,Dušanovački cvet”. Predstavlja idealno mesto kako za druženje sa prijateljima, tako i za poslovne ljude, ali i čitave porodice.

Vrhunski specijaliteti sa roštilja, neodoljivo pečenje sa ražnja i pod sačem, samo su deo njihovog bogatog jelovnika koji privlači i osvaja goste već decenijama. Pored sjajne hrane, u svojoj ponudi imaju i bogat izbor vina.

Za koji god od voždovačkih čuvenih restorana da se opredelite, nećete se pokajati, a gladni nećete ostati sigurno. Prijatno!